Футбол

«Щось не те сказав – штраф»: експівзахисник Дніпра назвав суми, на які його карали

Дмитро Вєнков
Переглядів 1300
0 голосів
Андрій Блізніченко. Фото: ФК Дніпро
Вихованець запорізького Металурга Андрій Блізніченко, який нині виступає за Верес, розповів, чому у молодому віці вирішив покинути свій рідний клуб.

Вінгер Вереса Андрій Блізніченко в інтерв'ю сайту «Український футбол» пригадав історію свого відходу із запорізького Металурга.

За словами футболіста, клуб був дуже наполегливим у бажанні залишити його в команді.

«У 17 років, здається, відіграв чемпіонат Україна та йшов кращим бомбардиром перед початком фінальної частини, яка мала відбутися через пару місяців. І тут клуб почав мене «душити» підписувати контракт із першою командою».

Блізінченко розповів, що клуб пропонував йому хороші умови, однак проблема була у додатку зі штрафами, який він не хотів підписувати.

«Я був не проти залишитися, але справа була в іншому. Металург пропонував контракт із зарплатнею у п’ять тисяч доларів на місяць, що мене влаштовувало, однак до цієї угоди додався лист із просто кабальними штрафами».

Гравець повідомив, якими саме були ці штрафи.

«Побачили у місті після 23:00 – штраф, побачили десь у закладі – штраф, не надягнув щитки – штраф. Щось не те сказав – штраф. І штрафи ці були не по 1000 гривень, суми були 300-500 доларів».

Цікаво, що ця кризова ситуація у підсумку стала каталізатором трансферу Блізніченка до Дніпра.

«Після тієї розмови мене взяли на збори з основою. Потім мене знову запросили підписувати такий самий контракт, я відмовився. На наступний день відправили до Металург-2. Провів гру проти Дніпра-2. Вийшов на заміну за рахунку 1:2, забив двічі й ми виграли 3:2, і тут мені зателефонували вже з Дніпра».

Після розмови з Дмитром Михайленком Блізніченко вирішив, що після завершення сезону та завершення дитячого контакту із Металургом йому необхідно переходити до Дніпра на правах вільного агента, однак протриматися останні пів року в клубі виявилося не так легко.

«Керівники запорізького клубу не знали про цю розмову, хоча там все одно вже ситуація до абсурду доходила. Дмитро Косаревський, який, здається, тоді він був гендиректором, мене одного разу навіть закрив у кімнаті на базі, так він намагався переконати мене підписати той контракт».

За спогадами Блізніченка, справа навіть дійшла до суду.

«Мене відсторонили від тренувань, заборонили навіть м’яч чіпати. За друзів на місто грав, а Металург дізнався, і подав позов проти мене в УАФ. Три місяці бану отримав. Коли відбув термін, в одній з ігор за збірну отримав травму – перелом плеснової кістки. Лікувався та чекав завершення сезону».

  • Блізніченко був у структурі Металурга з 2007 по 2012 рр.;
  • До Дніпра він перейшов у статусі вільного агента влітку 2012 року.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн