Бокс

Українець, який провів бій року у світі, описав майбутню зустріч Усика і Ф’юрі: боксер виніс вердикт чемпіонам

Дмитро Вєнков
Переглядів 2692
0 голосів
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Колаж: sportBible
Український боксер суперсередньої ваги Сергій Дерев'янченко (14-5, 10 КО) висловився про майбутній бій між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі за звання абсолюта у хевівейті.

Боксер Сергій Дерев'янченко поділився прогнозом на протистояння свого земляка Олександра Усика (21-0, 14 КО) проти британця Тайсона Ф’юрі (34-0-1, 24 КО).

Експерт вважає, якщо Ф’юрі буде погано готовий, то тоді Усик переможе.

«Я трішки віддаю перевагу Ф’юрі. Хоча й вважаю, що в попередньому поєдинку проти Франсіса Нганну він програв. Гадаю, що якщо він буде виглядати так само проти Усика, то Олександр має його проходити. Проте потрібно віддати належне і Нганну. Він здоровенний, дуже кремезний, в нього потужний удар».

Дерев'янченко пояснив також головні боксерські чесноти Усика, які можуть принести успіх.

«В Усика зовсім інші сильні сторони. В нього сильна робота ніг. Він класно рухається. Питання в тому, як він буде їх використовувати проти Ф’юрі, враховуючи, що він нижчий і що в нього менший розмах рук. Питання в тому, як він буде на ногах розсмикувати Ф’юрі, як буде його витягувати на себе».

При цьому боксер зазначив, що британець може бути готовим до тактики Усика та знайти спосіб протистояти їй.

«Якщо він працюватиме зблизька, а потім намагатиметься розривати дистанцію, то Ф’юрі його на цьому може зловити завдяки довжелезним рукам. Тому все-таки ставлю на те, що Усик буде більше маневрувати та використовувати кути атак».

Основною проблемою, як вважає Дерев'янченко, для українця може бути пробити захист опонента.

«У Ф’юрі хороший захист. Я його називаю «восьминогом». Він використовує багато фінтів, постійними цими своїми рухами може заплутати суперника. Усику буде зовсім непросто пробити цей захист».

У підсумку Дерев'янченко оцінив шанси чемпіонів як рівні.

«Можливо, навіть правильніше сказати, що шанси в цьому поєдинку 50/50. У обидвох є свої козирі. У обидвох є те, внаслідок чого вони можуть перемогти», – заявив боксер в інтерв’ю НЛПБУ.

  • Останній бій Дерев'янченка проти мексиканця Хайме Мунгії (43-0, 34 КО) було визнано найкращим у 2024 році за версіями The Sweet Science, Boxing Scene та ESPN;
  • Українець у цьому червневому поєдинку поступився чемпіону WBC Silver за очками одноголосним рішенням суддів, зазнавши першої поразки у кар’єрі. Дерев'янченко через ЗМІ активно просить реваншу;
  • Бій чинного володаря титулів WBA, WBO та IBF Усика проти чемпіона WBC Ф’юрі пройде 17 лютого.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн