Не Усик і не Ломаченко: бій українського боксера визнали найкращим поєдинком 2023 року

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
16802
0 голосів
Не Усик і не Ломаченко: бій українського боксера визнали найкращим поєдинком 2023 року
Бій Сергій Дерев'янченко – Хайме Мунгуї. Фото: Getty Images
Бій Хайме Мунгуї та Сергія Дерев'янченка за пояс WBC Silver у другій середній вазі завдяки своєму накалу пристрастей був визнаний боєм року.

Бій Хайме Мунгуї та Сергія Дерев'янченка за пояс WBC Silver у другій середній вазі 10 червня 2023 року був визнаний поєдинком року за версією видання The Sweet Science. У ньому рішенням суддів переміг Мунгуї (115:112, 114:113, 114:113).

Оглядачі відзначають, що бій подарував чималі емоції:

«Не те, щоб хтось був настільки необачним, щоб думати про Мунгуйю та «технаря» Дерев'янченка як про Леонардів та Хернсів останніх днів, але ці два дуже схожих суперсередньоваговика (можливо, навіть більше, ніж дехто очікував) кидалися один на одного протягом 12 раундів у досить схожій манері 10 червня».

Журналісти також зауважили, що гарний бокс не завадив показати боксерам і не зовсім престижний пояс:

«Навіть якщо приз, який стояв на кону – вакантний титул чемпіона світу за версією WBC Silver у другій середній вазі – був менш важливим, і не всі були схильні бути задоволеними результатом бою.

Цей результат, одноголосна перемога Мунгуї (42-0, 33 КО), швидше за все, був би визнаний нічиєю більшості суддів, якби не нокаут мексиканця в 12-му раунді проти міцного Дерев'янченка (14-5, 10 КО), чиї прихильники на «Тойота Арені» висловлювали своє невдоволення тим, що тодішній 37-річний боксер став жертвою пограбування».

  • Для 38-річного Дерев'янченка даний бій став єдиним у 2023 році.
  • Загалом українець у останніх семи поєдинках зазнав п'яти поразок. Останню перемогу до свого активу Сергій занотував 30 липня 2022 року проти Джошуа Конлі рішенням суддів.