ESPN визнав бій українця найкращим чоловічим поєдинком 2023 року: хто став боксером номер один

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
742
0 голосів
ESPN визнав бій українця найкращим чоловічим поєдинком 2023 року: хто став боксером номер один
Бій Сергій Дерев'янченко – Хайме Мунгуї. Фото: Getty Images
Бій Хайме Мунгуї та Сергія Дерев'янченка за пояс WBC Silver у другій середній вазі оглядачем порталу ESPN Майком Коппінгером був визнаний поєдинком року.

Портал ESPN визнав бій Хайме Мунгуї (42-0, 33 КО) та Сергія Дерев'янченка (14-5, 10 КО) за пояс WBC Sliver у другій середній вазі найкращим поєдинком 2023 року.

Оглядач ресурсу Майк Коппінгер відзначив, що зустріч боксерів була багатою на емоції

«Мунгуя вийшов на ринг фаворитом у найважчому поєдинку на сьогоднішній день, і йому потрібно було нокаутувати Дерев'янченка в 12-му раунді, щоб вирвати перемогу. Це саме те, що Мунгуя зробив, завершивши неймовірний екшн-бій, в якому було багато припливів і відпливів».

Окрім мексиканця, журналіст відзначив і українця:

«Суперники раунд за раундом обмінювалися ударами на радість вболівальникам, з нерозважливою відчайдушністю. Спочатку Дерев'янченко був далеко не в найкращій формі, але він довів, що все ще здатен втримати удари Мунгуї. Якби Сергій встояв на ногах у останньому раунді, бій був би визнаний нічийним».

Наостанок Коппінгер проанонсував наступні поєдинки боксерів:

«Натомість Мунгуя здобув перемогу близьким рішенням суддів і 27 січня вийде на набагато складніший бій (на папері) проти Джона Райдера. Дерев'янченко повертається в андеркард проти неанонсованого суперника. Це бокс».

Боксером року було визнано японця Наою Іноуе, який 26 грудня переміг філіппінця Марлона Тапалеса та став абсолютним чемпіоном світу в другій найлегшій вазі.

  • Для 38-річного Дерев'янченка даний бій став єдиним у 2023 році.
  • Загалом українець у останніх семи поєдинках зазнав п'яти поразок.
  • Останню перемогу до свого активу Сергій занотував 30 липня 2022 року проти Джошуа Конлі рішенням суддів.