«Я кажу відкрито, мені нема чого приховувати»: третя ракетка України сказала відверту правду про свою кар’єру

Аватар Олександр Калінін Олександр Калінін
19458
13 голосів
«Я кажу відкрито, мені нема чого приховувати»: третя ракетка України сказала відверту правду про свою кар’єру
Даяна Ястремська, фото: Getty Images
Відома українська тенісистка Даяна Ястремська (WTA 27) розкрила своє бачення участі Федерації Тенісу України в розвитку і тренуваннях спортсменів.

Даяна Ястремська відповіла, як повинна допомагати держава і Федерація українським тенісистам.

«Я вважаю, що Федерація повинна трохи більше допомагати. Я кажу відкрито, мені нема чого приховувати: я не отримувала підтримки від Федерації. І думаю, що інші гравці теж. У нас дуже багато талановитих дітей, шалено багато, але, знову ж таки, у них немає можливостей. Не у всіх є можливості».

Вона вважає, що Україна могла б мати на порядок більше якісних тенісистів, якби керуючі органи грали свою роль у фінансуванні – самостійно або за допомогою сторонніх спонсорів.

«Якби наша Федерація трохи більше допомагала, підтримувала, можливо, шукала спонсорів, якщо самі не можуть підтримати, може, через якісь зв'язки, - то в нас було б набагато більше класних гравців».

Даяна впевнена, що, якщо держава не може сама забезпечувати тенісистів, то має принаймні сприяти їхньому виїзду за кордон.

«І якщо Федерація не може підтримувати повністю всю систему гравця безумовно довго, то, можливо, могли б хоча б допомогти і дати поштовх, щоб гравець міг виїхати в іншу країну і тренуватися там. Це моя суб'єктивна думка», – сказала Ястремська в інтерв’ю YouTube-каналу «Сорокин Теннис».

Останнім турніром Ястремської був Вімблдон 2024. Там вона дійшла до 1/16 фіналу у одиночному розряді, зіграла в 1/32 фіналу парного розряду і 1/16 фіналу змішаного розряду.