Росія відмовилася від фінансування власних спортсменів на Олімпіаді: відверта заява президента ОКР

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1440
0 голосів
Росія відмовилася від фінансування власних спортсменів на Олімпіаді: відверта заява президента ОКР
Фото: Google
Президент Олімпійського комітету росії Станіслав Поздняков заявив, що ОКР відмовився від фінансової підтримки власних атлетів, які погоджуються виступати на змаганнях у нейтральному статусі.

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустив атлетів з рф та рб до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Але святкувати спортсменам з рф зарано. Все через те, що росія не виплачуватиме спортсменам, які погодилися виступати на змаганнях під нейтральним прапором, призові за результати. З такою заявою виступив президент ОКР Станіслав Поздняков.

«ОКР повністю відмовляється від фінансування спортсменів, які захотіли стати нейтральними. Якщо спортсмен вирішив їхати на Олімпіаду, то йому потрібно дотримуватися правил МОК, де необхідно відмовитися від свого Олімпійського комітету. 

Виплати, про які ми заявляли раніше, теж не ставитимуться до тих, хто прийняв умови МОК», – сказав Поздняков у коментарі Sport24.

Раніше ми провели опитування серед відомих вітчизняних спортсменів. Питання в нас було два: чи треба Україні бойкотувати Олімпійські ігри в Парижі, та хто винен, що на змагання допустили росіян та білорусів.

  • Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі.