Бах пояснив причину допуску росіян до Олімпійських ігор 2024: ганебна заява очільника МОК

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1364
0 голосів
Бах пояснив причину допуску росіян до Олімпійських ігор 2024: ганебна заява очільника МОК
Томас Бах. Фото: Google
Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах підтримав рішення виконавчої ради організації допустити до Олімпіади спортсменів з росії та білорусі у нейтральному статусі.

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустив атлетів з рф та рб до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Томас Бах заявив, що спортсмени з рф не винні у тому, що путін розв’язав війну проти нашої держави. Також очільник МОК дав зрозуміти, що безчинства, які чинять росіяни в Україні, для нього не відрізняються від інших військових конфліктів у світі.

«Окремі спортсмени не можуть бути покарані за дії своїх урядів. [Війна в Україні] — одна війна серед 28 війн і конфліктів, які відбуваються в цьому світі, і всі інші спортсмени мирно змагаються один з одним», – заявив очільник МОК у коментарі BBC.

Відзначимо, що росіян допустили до Олімпіади, незважаючи на те, що ряд країн, включаючи США і Великобританію, закликали до повної заборони спортсменів рф на тлі кривавої війни в Україні.

Раніше ми провели опитування серед відомих вітчизняних спортсменів. Питання в нас було два: чи треба Україні бойкотувати Олімпійські ігри в Парижі, та хто винен, що на змагання допустили росіян та білорусів.

  • Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі.