Історична медаль в паверліфтингу та «золото» в настільному тенісі: українці успішно виступили на Паралімпіаді

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
216
1 голос
Історична медаль в паверліфтингу та «золото» в настільному тенісі: українці успішно виступили на Паралімпіаді
Юрій Бабинець. Фото: Google
Вітчизняні параатлети продовжують поповнювати скарбничку України на Паралімпіаді-2024. Сьогодні золото вдалося виграти Віктору Дідуху у настільному тенісі, а бронзу паверліфтеру Юрію Бабинцю.

Черговий медальний день для України на Паралімпіаді-2024 у Парижі.

Віктор Дідух виграв золоту медаль Паралімпійських ігор у фіналі змагань з настільного тенісу, де зумів перемогти китайця Шуай Жао у класі MS8.

До фіналу наш співвітчизник пройшов після перемоги над французом Томом Буве, шведом Емілем Андерсоном, а у півфіналі українець обіграв представника Таїланду Пісіта Вангпхонпханасірі.

Фінальний поєдинок нашого співвітчизника видався дуже запеклим: за рахунку 9:8 на користь Віктора, Шуай зумів взяти три поспіль очки й перевести гру у п'ятий сет, але там з рахунком 11:9 переміг все ж Дідух.

А Юрій Бабинець хоч і виборов бронзу, але переписав історію України у паверліфтингу – це перша нагорода для України у цьому виді спорту за увесь час участі на Паралімпіадах. 

Перед стартом змагань Бабинець заявив у першій спробі вагу 212 кг (третя найбільша серед усіх учасників), після чого зміг підняти ще й вагу у 214 кг, закріпившись на третьому місці. 

Чемпіоном Ігор став китаєць Панпан Ян. Його фінальна спроба на 242 кг виявилася успішною і принесла йому золото з паралімпійським рекордом.

Палалімпіада-2024. Паверліфтинг. Чоловіки (До 88 кг)

  1. Панпан Ян (Китай) – 242 кг
  2. Мохамед Елефат (Єгипет) – 224 кг
  3. Юрій Бабинець (Україна) – 214 кг