Україна витратила на участь в Олімпійських іграх та премії фантастичні гроші: джерело назвало точну суму

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
6368
5 голосів
Україна витратила на участь в Олімпійських іграх та премії фантастичні гроші: джерело назвало точну суму
Ольга Харлан. Фото: Google
Уряд України витратив з державного бюджету нашої держави на участь в Олімпійських іграх та премії спортсменам-медалістам майже 140 мільйонів гривень.

Міністерство молоді та спорту України і Національний олімпійський комітет відзвітували про бюджетні витрати на поїздку української збірної на літні Олімпійські ігри 2024 року у Франції, а також про розмір премій нашим медалістам. 

На виплати олімпійцям та їхнім тренерам з бюджету було виплачено 2,57 млн дол. Таку інформацію повідомили у відповідь на запити Іnformator.ua у Міністерстві молоді та спорту України та у Національному олімпійському комітеті.

Скільки було витрачено коштів з бюджету України на ОІ-2024:

  • Станом на 21 серпня 2024 року бюджетні витрати, пов'язані із забезпеченням участі офіційної делегації України в Олімпійських іграх, складають 34 млн 28 тис. 820 грн загалом.
  • З них 32 млн 85 тис. 920 грн – це витрати, пов'язані з забезпеченням участі офіційної делегації у спортивних змаганнях у Парижі цього року.
  • 1 млн 165 тис. 980 грн склали витрати на штаб олімпійської підготовки. А 777 тис. 920 грн витратили на інформаційне висвітлення Олімпійських ігор. 

Найбільше після Олімпіади збагатіла фехтувальниця Ольга Харлан (180 тис. дол.), яка виборола золоту медаль у командному фехтуванні та бронзову в індивідуальному.

Читайте також: Скільки Хижняк заробив на Олімпіаді-2024? Україна і Усик видадуть золотому медалісту два чеки на вражаючу суму.

Всі медалісти України на Олімпіаді-2024:

  • Золото: боксер Олександр Хижняк, легкоатлетка Ярослава Магучіх, фехтувальниці Аліна Комащук, Олена Кравацька, Юлія Бакастова та Ольга Харлан отримали по 125 тисяч доларів за перші місця.
  • Срібло: наші борці Ірина Коляденко та Парвіз Насібов, веслувальниці Анастасія Рибачок та Людмила Лузан, гімнаст Ілля Ковтун, стрілець Сергій Куліш отримали по 80 тис. дол. за другі місця.
  • Бронза: борець і депутата Верховної Ради України Жан Беленюк, фехтувальниця Ольга Харлан та легкоатлети Михайло Кохан та Ірина Геращенко отримали по 55 тис. дол. за свої бронзові нагороди.