«Це зрада»: український боксер змінив громадянство на угорське і почув всю правду про себе

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
18386
5 голосів
«Це зрада»: український боксер змінив громадянство на угорське і почув всю правду про себе
Олександр Хижняк і Пилип Акілов (праворуч). Фото: Getty Images/Global Images Ukraine
Президентка Української федерації гімнастики Стелла Захарова негативно сприйняла рішення українського боксера Пилипа Акілова змінити громадянство на угорське під час війни.

Легенда українського спорту Стелла Захарова в ексклюзивному інтерв’ю Sport-express.ua відповіла, що думає про боксера Пилипа Акілова, який на Олімпійських іграх-2024 у Парижі виступав за Угорщину.

«Це зрада, тому що в таку хвилину з корабля не тікають, а допомагають випливати до кінця. Це моя думка. Повірте, війна закінчиться, і ми ще покажемо наскільки ми сильна нація, наскільки ми здатні боротися зі США, Китаєм, Францією. Ми можемо це зробити».

Спортивна чиновниця пояснила, що потрібно робити для якнайшвидшого відновлення спорту в Україні на довоєнний рівень.

«Дай Боже, щоб закінчилася війна і, щоб правильно було розподілено роботу в спорті з приводу будівництва інфраструктури, правильного реформування, загального руху вперед. Звісно, багато залежатиме від керівників, НОК, влади в плані повернення в нашу країну спортсменів і тренерів».

Вона підкреслила, що вже бачить тенденції повернення українських спортсменів додому.

«Про це потрібно думати було ще вчора. Знаю, що вже деякі повертаються. Наші гімнасти, наприклад, які готувалися в іншій країні. Сподіваюся, що це буде і з іншими видами спорту. Буде все добре, я в цьому впевнена», – сказала Захарова.

  • Зазначимо, що на Іграх Акілов виступав у напівважкій ваговій категорії та зупинився в 1/8 фіналу, зазнавши поразки від нашого Олександра Хижняка (0:4);
  • Останній у підсумку виграв золото турніру;
  • Під час Олімпіади нас наш сайт у спеціальному матеріалі розібрав життєвий шлях Акілова.