«Хочеться стрибати вище»: Магучіх відреагувала на «золото» Олімпіади, головна конкурентка також не промовчала

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
185
1 голос
«Хочеться стрибати вище»: Магучіх відреагувала на «золото» Олімпіади, головна конкурентка також не промовчала
Оліслагерс і Магучіх. Фото: Google
Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх прокоментувала здобуття нею золотої олімпійської нагороди на ОІ-2024 у Парижі. Конкурентка нашої співвітчизниці Нікола Оліслагерс також висловилася про її тріумф.

У неділю, 4 серпня, у Парижі Ярослава Магучіх перемогла у змаганні у стрибках у висоту. Наша спортсменка показала результат у 2 метри.

Тріумфаторка назвала ключову причину свого тріумфу та подякувала українським військовим.

«Під кінець [було] важкувато, але все ж [вдалося] завдяки тому, що тренерка мене навчила і завжди казала стрибати з першої спроби – це відіграє важливу роль. І ось я виборола золоту нагороду для нашої країни. 

Дуже щаслива. Хочу подякувати Збройним силам України, військовим, волонтерам. Це медаль для всієї країни. На жаль, не вдалося стрибнути вище, але це змагання, так треба. Працюємо далі, є над чим‎», – сказала українка у коментарі Суспільне Спорт.

Нікола Оліслагерс, яка також стрибнула на ОІ-2024 на 2 метри, але зайняла другу позицію через більшу кількість спроб, позитивно відізвалася про Магучіх, зізнавшись, що завжди її підтримує.

«Ярослава – одна з моїх улюблених людей у світі. Коли ми з нею разом, це завжди буде весело. Коли у вас є такий суперник, вони є бар'єром для вас, для «золота». 

Але ви також можете її любити, підтримувати і змагатися разом з нею. І коли вона виграє, ми завжди підтримуємо одна одну. Це хороший дух‎», – сказала австралійка для Суспільне Спорт.

  • Золото Магучіх – друге для України на Олімпійських іграх-2024 після тріумфу шаблісток Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової в командному турнірі з фехтування.

Олімпіада-2024. Стрибки у висоту – фінал

  • 1. Ярослава Магучіх (Україна) – 2.00 метра
  • 2. Нікола Оліслагерс (Австралія) – 2.00 м
  • 3. Ірина Геращенко (Україна) – 1.95 м
  • 3. Елеанор Паттерсон (Австралія) – 1.95 м