Медалі Магучіх, Геращенко і Кохана, Хижняк мінімум зі «сріблом»: найцікавіше на Олімпіаді за 4 серпня

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
520
3 голоси
Медалі Магучіх, Геращенко і Кохана, Хижняк мінімум зі «сріблом»: найцікавіше на Олімпіаді за 4 серпня
Ярослава Магучіх і Ірина Геращенко. Фото: МОК
Найкращий день Олімпіади для українських спортсменів. Сьогодні медальний доробок нашої збірної збільшився вдвічі. Ярослава Магучіх стала олімпійської чемпіонкою, а Ірина Геращенко і Михайло Кохан здобули по «бронзі».

У неділю, 4 серпня, у Парижі були розіграні 25 комплектів нагород. Українські спортсмени претендували на медалі у велоспорті, спортивній гімнастиці, боксі та легкій атлетиці.

Феєрія у стрибках у висоту, «бронза» Кохана, вольова перемога Хижняка, чергове фіаско гімнастів

Щось неймовірне створив у півфіналі вагової категорії до 80 кг срібний призер Токіо-2020 Олександр Хижняк. Поступаючись після першого раунду дворазовому олімпійському чемпіону з Куби Арлену Лопесу, наш боксер зміг переломити хід поєдинку і вирвати перемогу, а з нею і путівку до фіналу, який відбудеться 7 серпня.

Олександр Хижняк (праворуч) у півфіналі. Фото: Google

Невдачі продовжують переслідувати наших гімнастів. Сьогодні Ігор Радівілов і Назар Чепурний намагалися вибороти медаль в опорному стрибку. Досвідченний Радівілов через падіння у другій спробі фінішував на останньому місці. 21-річний Чепурний показав шостий результат.

«Я задоволений своїми стрибками, – цитує Чепурного Суспільне. Спорт. – Не вважаю, що вони були набагато гіршими, ніж у суперників. Тому хочу окремо «подякувати» суддям. 

Поки у нас у гімнастиці відбувається якась незрозуміла битва за владу, програються медалі на Олімпійських іграх, на чемпіонатах Європи та Кубках світу. Це вже не перший випадок, коли через те, що у нас немає тих, хто бореться за спортсменів, нас тягнуть вниз». 

Завтра, в останній день змагань зі спортивної гімнастики, у фіналі вправ на паралельних брусах виступлять Ілля Ковтун і Олег Верняєв. Віримо, що цього разу українці зможуть піднятися на подіум. 

Назар Чепурний. Фото: НОК

26-річна Юлія Бірюкова закінчила дебютну Олімпіаду виступом у груповій гонці. Сьогодні українська велосипедистка виступила гірше ніж в "розділці", де вона показала 27-й результат. Бірюкова фінішувала на 68-му місці, програвши чемпіонці більше 11 хвилин.

Фурор! Саме те слово, яке описує виступи українок у фіналі змагань зі стрибків у висоту. Ірина Геращенко поділила третє місце з австралійкою Паттерсон, а Ярослава Магучіх здобула «золото» у напруженій боротьбі з австралійкою Оліслагерс.  

Читайте також: Ярослава Магучіх і її світовий рекорд: скандал з росіянкою, розбомблена школа та службовий роман

Михайло Кохан у фіналі змагань з метання молоту виборов бронзову нагороду, метнувши снаряд на 79,39 м. Таким чином, за сьогоднішній день наші спортсмени виграли стільки ж медалей, як і за все попередні дні Олімпіади.

Потенційна медаль Коростильова, Ус продовжує боротьбу за нагороди

У кваліфікації стрільби зі швидкострільного пістолету (25 м) змагалися двоє українців. Щоб пробитися до фіналу, треба було потрапити до шістки найкращих. 

Дебютант Олімпіади Максим Городинець посів восьме місце, зовсім трохи не дотягнувши до топ-6, а ось досвідчений Павло Коростильов показав третій результат, і завтра побореться за медаль.

29-річна Ірина Климець втретє поспіль не змогла подолати олімпійську кваліфікацію у метанні молоту. У своїй найкращій спробі українки відправила снаряд всього на 66,95 м, що обумовило її 26 місце серед всіх учасниць відбору.

Дві українки взяли участь у кваліфікації бігу на 400 м з бар'єрами. Серед учасниць усіх забігів Анна Рижикова показала 19-й результат (55,13), а Вікторія Ткачук – 31-й (58,10). Завтра на наших дівчат чекатимуть втішні забіги, де вони зможуть відібратися у півфінал.

Анна Рижикова. Фото: НОК

Ірина Маловичко завершила дводенну кваліфікацію у стендовій стрільбі (скіт). Якщо в Токіо 30-річна спортсменка не потрапила у фінал з восьмим результатом у кваліфікації, то цього разу вона фінішувала аж на 24-й позиції.

Веслувальниця Вікторія Ус продовжує свою третю Олімпіаду. У 1/8 фіналу у каяк-кросі українка посіла друге місце у своєму заїзді, що дозволило їй потрапити до 16 найкращих. Чвертьфінали, півфінали і фінал відбудуться вже завтра. 

24-річний Олександр Погорілко фінішував сьомим у своєму забігу на 400 м (45,71) і не зміг пробитися у півфінал напряму (36 місце серед усіх атлетів). Завтра українець спробує реабілітуватися у втішних забігах.

Читайте також: Рекорд Харлан, прокляття Ковтуна, успіх Ус і провал Бех-Романчук: найцікавіше на Олімпіаді за 3 серпня

Здійснена мрія Джоковича, трагічне прощання Фрейзер-Прайс, рекорд Ледекі

Ніхто так не плакав сьогодні, як Новак Джокович. Але це були сльози щастя. Легендарний тенісист з п’ятої спроби виграв Олімпійські Ігри. У фіналі серб на двох тай-брейках здолав іспанія Алькараса, ставши найстаршим олімпійським чемпіоном в історії тенісу – 37 років, 74 дні.

«Мабуть, це найбільший успіх у моїй кар'єрі, хоча я виграв все, що тільки можна, – сказав Новак по закінченні матчу. – Чи час прощатися зі спортом? Я завжди кажу собі, що з мене досить. Але мені завжди здається, що я зробив недостатньо на корті».

Справжній скандал розгорівся навколо триразової олімпійської чемпіонки з легкої атлетики Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс. Бігунка з Ямайки не змогла потрапити на стадіон, щоб виступити на 100-метрівці. Спортсменка учасниць вирішила приїхати на «Стад де Франс» окремо від інших учасниць, через що її не пустили на арену.

Коли рекордсменки таки опинилася в секторі, часу на розминку в неї вже не лишилося. Щоб не отримати травму, як це свого часу сталося з Усейеном Болтом, Фрейзер-Прайс довелося відмовитися від участі в забігу. Прикро, що ці Ігри стануть останніми в кар'єрі Шеллі-Енн.

Американська плавчиха Кеті Ледекі перемогла на 800-метрівці вільним стилем, ставши дев’ятиразовою олімпійською чемпіонкою, що дозволило їй повторити жіночий рекорд всіх часів, який належав радянській гімнастці Ларисі Латиніній.      

Медальний залік

У командному заліку команду Китаю обійшла збірна США, в активі якої 19 золотих, 26 срібних і 26 бронзових нагород. Україна завдяки сьогоднішнім успіхам піднялася на 17 позицію. Загалом на подіум вже підіймалися представники 70 країн.