«Ти що, соромишся свого прізвища?»: відомий тренер не зрозумів вчинка захисника збірної України на Олімпіаді

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
11610
7 голосів
«Ти що, соромишся свого прізвища?»: відомий тренер не зрозумів вчинка захисника збірної України на Олімпіаді
Максим Таловєров. Фото: УАФ
Колишній головний тренер донецького Металурга, Карпат, Металіста та ряду інших українських та закордонних клубів Олександр Севідов звернувся до захисника Максима Таловєрова.

Олександр Севідов не зрозумів рішення оборонця збірної України Максима Таловєрова грати із надписом «MAXI» на спині замість прізвища на Олімпіаді.

«Перший матч, і коли я побачив на спині у Таловєрова «MAXI» написано, а зіграв він як MINI, у мене виникає питання. Знаєте, у нас немає такої традиції, як у бразильців – скорочені прізвища, прізвиська писати на спині. У мене завжди виникає питання: «Ти що, соромишся свого прізвища?».

Футболка Таловєрова на Олімпіаді. Скрін: YouTube

Колишній тренер вважає, що такий крок суперечить нашим футбольним традиціям.

«Чи прізвище Таловєров не помістилося б на футболці? Для мене це трошки дивно. У нас декілька футболістів писали свої прізвиська на футболках. У нас не приживається, немає такої традиції. Не знаю, навіщо у такий відповідальний момент…», – сказав Севідов у програмі YouTube-каналу «Финты и Подкаты».

  • Нагадаємо, що збірна України не змогла подолати груповий етап Олімпіади, набравши три очки в групі з Іраком, Марокко та Аргентиною. Таловєров взяв участь в усіх поєдинках;
  • У 2023 році Севідова було довічно відсторонено від футболу за участь в організації договірних матчів у ПФК Суми, де він із 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта.