«Я не беру участі»: відома українська легкоатлетка здивувала несподіваною заявою про Олімпіаду-2024

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
181
3 голоси
«Я не беру участі»: відома українська легкоатлетка здивувала несподіваною заявою про Олімпіаду-2024
Анна Рижикова. Фото: World Athletic
У складі збірної України на естафету 4х400 метрів в рамках Олімпійських ігор-2024 у Парижі відбулося відразу дві заміни. У змаганнях не візьмуть участь Анна Рижикова та Олександр Погорілко.

Легкоатлетка Анна Рижикова не бігтиме кваліфікацію змішаної естафети 4х400 метрів на Олімпіаді 2024 у Парижі. Про це спортсменка повідомила на своїй особистій сторінці в Інстаграмі.

«Познайомились зі стадіоном, розминка пройшла чудово. Завтра починаються стадіонні змагання, в нас розпочинає естафета. Я не беру участі. Тому бажаю нашій команді удачі, вболіваю і буду чекати свого часу», – написала Рижикова у сторіс.

Спортсменка наголосила, що готуватиметься до забігу на 400 метрів із бар'єрами.

Пресслужба Ігор також повідомила, що в естафеті не стартуватиме й Олександр Погорілко. Таким чином, замість Рижикової побіжить запасна Тетяна Мельник, замість Погорілка – Віталій Бутрим.

Склад України на естафету 4х400 метрів на Олімпіаді-2024 у Парижі

  • Віталій Бутрим, Данило Даниленко, Тетяна Мельник, Мар'яна Шостак.

Остаточний склад стане відомий безпосередньо перед стартом перегонів. Кваліфікаційні забіги на дистанції 4х400 метрів пройдуть у п'ятницю, 2 серпня. Початок – о 20:10 за Києвом.

  • Зазначимо, що у первинному складі збірної України на естафету Рижикова зазначалась як основна. Спортсменка допомогла команді здобути олімпійську ліцензію, посівши друге місце в естафетному забігу на чемпіонаті світу на Багамах;
  • Напередодні Олімпіади сайт Sport-express.ua записав ностальгічне інтерв’ю із легендою легкої атлетики Тетяною Петлюк, яка фінішувала у кроці від фіналів Ігор у 2004 та 2008 роках.