Вперше в історії: дві українки вийшли у чвертьфінал Олімпіади у фехтуванні на шпагах – результати

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
277
1 голос
Вперше в історії: дві українки вийшли у чвертьфінал Олімпіади у фехтуванні на шпагах – результати
Влада Харькова (праворуч). Фото: Google
Дві з трьох шпажисток збірної України, які виступали у одиночному турнірі Олімпійських ігор-2024, пробилися до 1/4 фіналу турніру. Вперше в історії особистого фехтування на шпагах Україна була представлена на цій стадії двома спортсменками, але далі пройти не вдалося.

Всі три українські шпажистки Олена Кривицька, Влада Харькова та Джоан Фейбі Бежура стартували в Парижі з 1/16 фіналу. Не подолала цю стадію лише Фейбі Бежурі, яка програла француженці Орьян Малло (13:14).

Натомість Влада Харькова та Олена Кривицька дісталися чвертьфіналів й такий показник став історичним: це вперше у історії особистого фехтування на шпагах, коли Україна була представлена на цій стадії двома спортсменками, але зачепитися за медалі нашим дівчатам не вдалося.

  • Харькова в 1/8 фіналу здолала японку Міхо Йошімуру 15 на 10, але кривдниця Фейбі Бежури Малло зупинила Владу у сутичці за півфінал 10 на 15.
  • Кривицька після мінімальної перемоги над канадкою Сяо Руєн (15:14) програла у чвертьфіналі дворазовій чемпіонці світу Вівіан Конг з Гонконгу 7 на 15.

На шпажисток України до завершення Ігор очікує командний турнір, що відбудеться у вівторок, 30 липня. "Синьо-жовті" стартують із чвертьфінального протистояння зі збірною Китаю.