«Ми всі знаємо, що сталося потім…»: в.о. міністра спорту – про допуск росіян на Олімпіаді та приклад Гітлера

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
150
1 голос
«Ми всі знаємо, що сталося потім…»: в.о. міністра спорту – про допуск росіян на Олімпіаді та приклад Гітлера
МОК. Фото: Google
Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний прокоментував рішення МОК допустити російських та білоруських спортсменів до змагань у нейтральному статусі.

Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України прокоментував рішення МОК, який дозволив російським та білоруським спортсменам змагатися у нейтральному статусі на Олімпіаді:

«Нейтрального та аполітичного спорту не існує, тим паче в росії. Кожен російський атлет буде використаний для російської пропаганди. Вони використають всіх і кожного, кожен випадок для своєї пропаганди. Олімпійські ігри 1936 року в Берліні дали Гітлеру можливість зміцнити і розширити свою владу. І ми всі знаємо, що сталося потім…

У 2022 році путін розпочав повномасштабне вторгнення у нашу країну, поки в Китаї проходили Олімпійські та Паралімпійські зимові ігри. Що буде далі? Що станеться у 2024 році? Весь спортивний світ несе відповідальність за майбутнє світу», – сказав Бідний в коментарі для Die Welt.

  • Атлети з паспортами росії та білорусі зможуть виступати на Олімпіаді лише в індивідуальних змаганнях і під нейтральним прапором. Команди на ігри в Парижі-2024 не будуть допущені.
  • Олімпіада-2024 пройде в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.