Латвія заборонила своїм спортивним збірним грати з росіянами та білорусами: причини рішення законодавців

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
302
0 голосів
Латвія заборонила своїм спортивним збірним грати з росіянами та білорусами: причини рішення законодавців
Збірна Латвії з футболу. Фото: Google
Латвія заборонила своїм спортивним збірним з командних видів спорту змагатися з російськими та білоруськими командами – за відповідні поправки до Закону про спорт проголосував Сейм.

Сейм Латвії затвердив поправки до Закону про спорт, де тепер передбачена заборона всім латвійським командам грати проти суперників з росії та білорусі навіть у тому випадку, якщо вони виступають у нейтральному статусі.

Крім того, Латвія не організовуватиме турніри, на які допустять команди з країн-агресорів. Заборона стосується команд усіх вікових категорій: дорослих, молоді та юнаків.

Латвійські законодавці пояснили, що росія перетворила спорт на інструмент м'якої сили, намагаючись легітимізувати вторгнення в Україну та воєнні злочини через спорт та своїх спортсменів.

Нагадаємо, що з рекомендаціями Міжнародного олімпійського комітету, національні збірні росії та білорусі залишаються відстороненими від змагань у більшості видів спорту.

У грудні 2023 року МОК офіційно дозволив «нейтральним» росіянам та білорусам взяти участь в особистих змаганнях Олімпіади-2024 – до командних турнірів атлетів з двох країн не допускатимуть і надалі.