«Гадаю, настав час щось змінити»: збірна України розглядає можливість зміни головного тренера

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
483
0 голосів
«Гадаю, настав час щось змінити»: збірна України розглядає можливість зміни головного тренера
Угіс Крастіньш. Фото: Google
Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник розповів про потенційне звільнення Угіса Крастіньша та призначення нового тренера чоловічої національної збірної.

Президент Федерації волейболу України розповів про потенційне звільнення нинішнього тренера чоловічої національної збірної Угіса Крастіньша:

«Крастіньш протягом семи років на чолі чоловічої збірної провів велику роботу. Безперечно, на цьому етапі він дав нашому волейболу те, чого не дав би жоден український спеціаліст. Ми не помилилися, призначивши Угіса на цю посаду в 2016-му. Хоча тоді це був великий ризик. Тренер створив команду, але й команда створила тренера.

Інша річ, що нам треба подумати, чи не досягнув тренер на нинішній посаді свого максимуму, чи буде команда під його керівництвом надалі прогресувати? Гадаю, настав час щось змінити», – розповів Михайло Мельник в коментарі для Sport UA.

  • Нагадаємо, що збірну України з 2017 року очолює латвійський тренер Угіс Крастіньш.
  • До національної команди латвієць прийшов у статусі головного тренера львівського Барком-Кажани, в якому працює з 2016-го.
  • На чолі з Угісом Крастіньшем чоловіча збірна України виходила до чвертьфіналів чемпіонатів світу (2022) та Європи (2019, 2023) – національний рекорд команди на обох турнірах.
  • Українці також здобули дебютне «золото» Євроліги-2017, дісталися ще двох фіналів та суттєво покращили позиції у світовому рейтингу: з 56-го місця вийшли на 16-те.