Скандал у європейському волейболі: Україна вимагає негайного звільнення президента конфедерації

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1403
0 голосів
Скандал у європейському волейболі: Україна вимагає негайного звільнення президента конфедерації
Александар Боричич. Фото: CEV
Федерація волейболу України (ФВУ) закликала президента Європейської конфедерації волейболу (CEV) Александара Боричича покинути посаду через поїздку до рф.

Пресслужба ФВУ опублікувала заяву, у якій закликала президента CEV Александара Боричича покинути посаду через поїздку його відвідини заходів у москві з нагоди 100-річчя російського волейболу.

У ФВУ обурені цим візитом спортивного чиновника, що стався 28 грудня.

«28 грудня президент CEV Боричич, разом із низкою представників національних асоціацій інших країн, узяв участь в урочистостях, присвячених 100-річчю російського волейболу у москві. ФВУ шокована тим, що відбулося, і вважає дії пана Боричича аморальними з усіх точок зору».

У зверненні підкреслено, що у ці дні Україна піддалася масованим ракетним обстрілам із боку ворога, що ще більше пригнічує ситуацію.

«Цинізму ситуації додає той факт, що наступної ночі після приїзду пана Боричича Україна була піддана найбільшому з початку війни обстрілу. Було випущено 160 ракет і дронів, якими зруйновано або пошкоджено 100 приватних будинків, 45 багатоповерхівок, школи, дві церкви, лікарні, пологовий будинок».

У ФВУ вважають, що після такого репутаційного провалу Боричич повинен скласти свої повноваження.

«У час, коли на кону стоять життя мільйонів людей й існування другої за величиною європейської держави, підтримка агресора є аморальною. Відповідно, ФВУ закликає Боричича після такого вчинку, аби не псувати авторитет волейболу, покинути посаду президента CEV», – йдеться у заві.

  • Російські та білоруські команди офіційно залишаються поза змаганнями CEV та Міжнародної федерації волейболу (FIVB) від початку повномасштабного. У червні світова організація зберегла чинні санкції проти двох країн, їх також було виключено з волейбольних рейтингів FIVB;
  • Боричич очолює Європейську конфедерацію волейболу з 2015 року. У 2020-му функціонера переобрали на новий чотирирічний термін.