Федерація фехтування України подала скаргу до Спортивного арбітражного суду: що розізлило нашу організацію

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
539
0 голосів
Федерація фехтування України подала скаргу до Спортивного арбітражного суду: що розізлило нашу організацію
Ольга Харлан відмовляється потиснути руку росіянці Анні Смірновій. Фото: Getty Images
Федерація фехтування України (ФФУ) подала апеляційну скаргу до Спортивного арбітражного суду (CAS) через відмову Міжнародної федерації фехтування виключити росію зі складу FIE.

ФФУ подала апеляційну скаргу до CAS через відмову Міжнародної федерації фехтування виключити рф зі складу FIE.

Федерація у зверненні, опублікованому пресслужбою, зазначає, що рішення FIE порушує право на доступ до справедливого правосуддя. ФФУ вимагає від CAS визнати позицію дисциплінарного трибуналу FIE протиправною та виключити рф зі складу FIE.

«Неправомірна відмова дисциплінарного трибуналу FIE розглядати скаргу ФФУ є черговим проявом бездіяльності Міжнародної федерації фехтування та небажання захищати базові засади діяльності світової фехтувальної спільноти», – йдеться у заяві.

  • Нагадаємо, що на початку березня 2023 року Міжнародна федерація фехтування ухвалила рішення щодо повернення до змагань фехтувальників з рф та Білорусі у статусі нейтральних. Також FIE влітку відмовився розглядати скаргу ФФУ щодо позбавлення рф членства у Міжнародній федерації фехтування;
  • Попри це Європейська конфедерація фехтування призупинила членство рф та Білорусі в організації. Окрім цього, EFC відсторонила російських й білоруських спортсменів від участі у змаганнях під власною егідою.