«Цю проблему можна вирішити лише за тривалий час відпочинку»: Харлан розповіла про свою травму

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
171
0 голосів
«Цю проблему можна вирішити лише за тривалий час відпочинку»: Харлан розповіла про свою травму
Ольга Харлан, фото: Google
Українська фехтувальниця Ольга Харлан розповіла, як виступала на турнірах з травмою.

Ольга Харлан розповіла про свою травму.

«Цю проблему можна вирішити лише за тривалий час відпочинку. Його не було, тож проблема поверталася.

Я поїхала до Болоньї, лікарі сказали, що потрібно щось робити. У мене надрив, три тижні потрібні без фехтування взагалі. Два з половиною тижні я не фехтувала, займалася реабілітацією, отримувала особисті уроки без випадів. І зробила ще УЗД: сказали, що вже краще, але все ж потрібен ще тиждень. Кажу: «Не можна, мало часу до змагань». 

Харлан також висловилася про відновлення.

«Коли я почала перші тренування, не відчула такого сильного болю. На Гран-прі я була без знеболювальних, це вже невелика перемога, бо на останніх змаганнях минулого сезону без них не могла. Мені довелося цього дійти, інакше не могла просто фехтувати.

Я задоволена результатом, тому що було реально дуже мало часу на підготовку. Була дуже сильно стурбована браком фехтувальних тренувань. Трохи була знервована увесь день. Не було того фехтування, яке я здатна показати, як було в Алжирі. Але результат все одно задовільний для мене», – сказала Харлан в коментарі для Суспільне Спорт.

  • Наприкінці цього року Харлан здобула три поспіль нагороди. Фехтувальниця виграла сателіт, після чого здобула «срібло» спершу – на етапі Кубка світу, а згодом – і на Гран-прі.
  • Наступні заплановані міжнародні старти для Харлан відбудуться в січні та лютому 2024 року, коли продовжиться міжнародний сезон етапами Гран-прі та Кубка світу.