Українець підписав контракт з італійською командою: там вже виступають його два співвітчизники

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
300
0 голосів
Українець підписав контракт з італійською командою: там вже виступають його два співвітчизники
Марк Падун. Фото: Getty Images
Марк Падун складе компанію Андрію Пономарю та Кирилу Царенку в команді з велошосе Team corratec - Selle Italia, яка виступає у другому рівні міжнародної ієрархії велогонок.

Український велогонщик Марк Падун уклав контракт з командою з велошосе Team corratec - Selle Italia, яка виступає у другому рівні міжнародної ієрархії велогонок. Угода розрахована на сезон 2024, але передбачає дострокове розірвання.

Спортивний директор команди Франческо Фрассі, коментуючи підписання Падуна, зазначив, що покладає на українця великі надії:

«Його перехід підніме рівень команди. Нам бракувало такого гонщика, як Падун, який довів, що може виступати на будь-якому етапі: і на висоті, і в «розділці». Він здатен змагатися та перемагати найкращих у світі», – йдеться у дописі на Facebook-сторінці команди.

  • Марк у Team corratec - Selle Italia буде не єдиним українцем. Команду вже представляють Андрій Пономар та Кирило Царенко.
  • Найвище досягнення Падуна в сезоні 2023 року — третє місце етапу італійської багатоденки «Коппі і Барталі», де українець фінішував четвертим у загальному заліку.
  • У сезоні 2023 року команда здобула п'ять перемог, включно із першим місцем українського стажиста Кирила Царенка на одноденних італійських перегонах Targa Crocifisso.
  • Після підписання Падуна команда має 21 гонщика на сезон 2024 року. Обов'язковий мінімум для реєстрації колективу на рівні Світового туру UCI — 20 велоспортсменів.