«Вже немолода спортсменка, не треба такі виправдання»: тренер збірної України оцінив виступ в жіночій естафеті

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
6777
0 голосів
«Вже немолода спортсменка, не треба такі виправдання»: тренер збірної України оцінив виступ в жіночій естафеті
Христина Дмитренко. Фото: Український біатлон
Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц прокоментував виступ команди на першій естафеті Кубка світу 2023/24, що проходила у шведському Естерсунді.

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц прокоментував підсумкове 12-те місце команди на першій естафеті Кубка світу 2023/24.

«Є гідний результат. Але коли вже формуєш команду, то краще робити крок назад, щоб потім – два вперед».

Спеціаліст залишився незадоволений виступом Христини Дмитренко, яка фінішувала 13-ю.

«Трішки не вийшло у нас від найпершого етапу. У Дмитренко після стрільби лежачи була ситуація, коли шість команд ішли – вона могла в цій групі йти, але втратила контакт. Перед «стійкою» витратила багато сил, потім ще на стрільбі із запасним патроном «колупалася» – і все, команди поїхали».

Тренер не прийняв виправдань щодо 24-річної Дмитренко, яка забарилася на вогневому рубежі.

«Замерзлі руки в Дмитренко? Христина – вже не така молода спортсменка, яка біжить уперше і в таку погоду. Знали, що такі ситуації можуть бути, тому такі виправдання — цього робити не треба. Потрібно бути готовим до такого».

Ще гірше, на думку Зоца, свій відрізок подолала у підсумку 17-та Дар’я Блашко. Тренер поки не знає, у якому стані знаходиться спортсменка, та чи зможе вона продовжити змагання.

«Зовсім не вийшов у нас другий етап. Знали, що йдемо на якийсь ризик. З Блашко робили повторне тренування, і вона казала, що почувається більш-менш. Але зовсім провальний другий етап», – заявив Зоц у коментарі Суспільне Спорт.

До Анни Кривонос та Ірини Петренко, які на двох надолужили п'ять позицій, Зоц претензій не мав.