«Поставте на цю посаду стілець, і нічого не зміниться»: дворазовий чемпіон НБА – про відставку Гутцайта

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
866
0 голосів
«Поставте на цю посаду стілець, і нічого не зміниться»: дворазовий чемпіон НБА – про відставку Гутцайта
Вадим Гутцайт. Фото: Google
Один з найкращих баскетболістів України часів незадежності, дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко, прокоментував звільненння Вадима Гутцайта з посади міністра молоді та спорту України.

Станіслав Медведенко доволі жорстко прокоментував усунення від виконання обов’язків  міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта

Баскетболіст впевнений, що проблема не в Гутцайті, а в системі і звільнення одного, нехай і керівного чиновника, нічого не змінить.

«Це не добре, не погано, а просто ніяк. Я думаю, що міністр молоді та спорту нічого не вирішує. Міністерство молоді та спорту – це як торба без ручки. Всі рішення йдуть з Офісу Президента. 

Немає ніякої різниці, хто буде міністром: Гутцайт або хтось інший, адже ця посада сьогодні нічого не вирішує і ні на що не впливає. Поставте на посаду міністра молоді та спорту стілець, і нічого не зміниться. Штучний інтелект також може бути міністром», –  розповів Медведенко сайту sport-express.ua.

  • Вадим Гутцайт був міністром молоді та спорту з моменту призначення Уряду Дениса Шмигаля 4 березня 2020 року.
  • 17 листопада 2022 року Гутцайт також отримав посаду голови Національного олімпійського комітету, змінивши на ній Сергія Бубку.
  • В жовтні 2023 року як президент НОК Гутцайт наполягав на ідеї передачі повноважень щодо фінансування спорту від Мінмолодьспорту до НОК, але дана ініціатива не була підтримана народними депутатами.
  • До обрання нового міністра відомством тимчасово керуватиме Матвій Бідний.