Гутцайт подав у відставку: міністр молоді та спорту України написав заяву за власним бажанням

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
413
0 голосів
Гутцайт подав у відставку: міністр молоді та спорту України написав заяву за власним бажанням
Вадим Гутцайт. Фото: Андрій Ребрина
Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт написав заяву про звільнення з даної посади за власним бажанням. Тепер її мають розгглянути народні депутати України.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на власній сторінці у Facebook повідомив, що чинний міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт написав заяву про звільнення.

Верховна рада більшістю голосів звільнила його з посади.

  • Тепер заяву Гутцайта мають розглянути народні депутати.
  • Раніше про відставку голови Мінмолодьспорту повідомляли нардепи Ярослав Железняк та Давід Арахамія, а також зазначалося, що наступним міністром молоді та спорту має стати начальник управління спорту департаменту розвитку Львівської міської ради Антон Нікулін.
  • Вадим Маркович був незмінним міністром молоді та спорту з моменту призначення Уряду Дениса Шмигаля 4 березня 2020 року.
  • 17 листопада 2022 року Гутцайт також отримав посаду голови Національного олімпійського комітету, змінивши на ній Сергія Бубку.
  • В жовтні 2023 року як президент НОК Гутцайт наполягав на ідеї передачі повноважень щодо фінансування спорту від Мінмолодьспорту до НОК, але дана ініціатива не була підтримана народними депутатами.