Українські гравці не потиснули руку росіянину у матчі ЛЧ: на росії вимагають дискваліфікувати наш клуб

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
187
0 голосів
Українські гравці не потиснули руку росіянину у матчі ЛЧ: на росії вимагають дискваліфікувати наш клуб
Гравці ХІТа. Фото: ХІТ
Гравці мініфутбольного київського Хіта відмовилися потиснути руку росіянину Антону Соколову перед матчем Ліги чемпіонів зі Спортінгом. В росії бурхливо відреагували.

У суботу, 25 жовтня, чинний чемпіон України київський ХІТ розпочав кампанію в основному раунді футзальної Ліги чемпіонів матчем проти Спортінга – поточного фіналіста. Гра закінчилась у нічию з рахунком 2:2.

Гравці української команди відмовилися потиснути руку представнику Спортінга з рф Антону Соколову на традиційному передматчевому привітанні. Наші співвітчизники демонстративно проігнорували представника національної збірної країни-терориста.

У відповідь гравці португальців відмовилися від рукостискань після матчу, а тренер команди відразу після фінального свистку повів своїх підопічних у роздягальню.

Російські журналісти почали вимагати санкцій щодо гравців ХІТа. 

«В ідеальному світі український клуб має бути дискваліфіковано і вигнано з турніру. Щонайменше може йтися про позбавлення очок. Чи вистачить в УЄФА сміливості дотримуватися регламенту та покарати київський клуб?», — пишуть журналісти країни-агресора. 

  • Відзначимо, що на сайті УЄФА станом на ранок 1 листопада немає інформації про відкриття розгляду щодо матчу Спортінг – Хіт.
  • ХІТ за підсумками Основного раунду посів друге місце у групі 1, зігравши внічию зі Спортінгом та казахстанським Аятом та обігравши хорватський Олміссум.
  • Український ХІТ потрапив до третього кошика жеребкування Елітного раунду футзальної Ліги чемпіонів 2023/24.