Харлан здобула «золото» на турнірі у Турції: спортсменка в українському фіналі перемогла Комащук

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
374
0 голосів
Харлан здобула «золото» на турнірі у Турції: спортсменка в українському фіналі перемогла Комащук
Ольга Харлан та Аліна Комащук. Фото: FIE
Українська фехтувальниця Ольга Харлан здобула золоту нагороду на турнірі серії Сателіт FIE з фехтування на шаблях, що проходить цього вікенду у турецькому Стамбулі.

Українські фехтувальниці завоювали подвійний п'єдестал на турнірі серії Сателіт FIE з фехтування на шаблях, що проходить цього вікенду у турецькому Стамбулі.

Переможно відкрила олімпійський сезон, вигравши золоту нагороду, Ольга Харлан. Наша титулована спортсменка виграла спочатку шість боїв у групі, а потім ще п'ять у турі прямого вибування.

Зокрема у чвертьфіналі українка з перевагою в один укол взяла гору над британкою Кейтлін Максвелл (15:14), а у півфіналі подолала чемпіонку Європи та віцечемпіонку світу-2022 Анну Башту з Азербайджану (15:10).

У фіналі, який перетворився на українське дербі, здолала подругу по команді Аліну Комащук (15:8).

  • Нагадаємо, що Ольга Харлан отримала дискваліфікацію на чемпіонаті світу 2023 року після відмови потиснути руку російській фехтувальниці Анні Смірновій.
  • Організатори турніру дискваліфікували українку, мотивуючи це порушенням спортивних принципів і правил фехтування – кожна сутичка має обов’язково завершуватися рукостисканням.  
  • Згодом дискваліфікацію нашої спортсменки відмінили. Також МОК запевнив, що Ольга, попри все, матиме спеціальну ліцензію на участь в Олімпіаді 2024 року, що пройде в Парижі.