П'ять нагород та дві олімпійські ліцензії: підсумки чемпіонату світу з боротьби для України

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1730
0 голосів
П'ять нагород та дві олімпійські ліцензії: підсумки чемпіонату світу з боротьби для України
Жан Беленюк. Фото: Google
В Белграді закінчився чемпіонат світу 2023 року з боротьби. За його підсумками Україна здобула п'ять нагород та дві олімпійські ліцензії.

Впродовж чемпіонату світу з боротьби учасники змагались за 20 комплектів нагород у чоловічій та жіночій боротьбі (по 10 вагових категорій), а ще у 10 категоріях визначались найсильніші борці греко-римського стилю.

Світова першість стала першим із шести турнірів, де розігрувались олімпійські ліцензії.

Україна на чемпіонаті світу була представлена у всіх вагових категоріях – у складі української команди на світовій першості змагались 30 спортсменів.

Українські спортсмени, які здобули медалі:

  • «Срібло»: Юлія Ткач-Остапчук (жіноча боротьба, 59 кг)
  • «Бронза»: Василь Михайлов (вільна, 79 кг), Ірина Коляденко, олімпійська ліцензія (жіноча, 62 кг), Ярослав Фільчаков (греко-римська, 82 кг), Жан Беленюк, олімпійська ліцензія (греко-римська, 87 кг)

У медальному заліку чемпіонату світу-2023 Україна розділила 16-те місце зі збірною Вірменії. Першу сходинку посіла збірна Японії. Попередній чемпіонат світу 2022 року, Україна завершила з шістьма медалями: срібною та п'ятьма бронзовими.

Зазначимо, що останнє «золото» світової першості Україна здобула у 2019 році, коли перемогу у ваговій категорії до 87 кілограмів завоював Жан Беленюк.