«Принести голову Третьяка за 300 тисяч доларів»: друг Мілевського повідомив, що його замовили – він розкрив причину виїзду з України

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
853
5 голосів
«Принести голову Третьяка за 300 тисяч доларів»: друг Мілевського повідомив, що його замовили – він розкрив причину виїзду з України
Третьяк і Мілевський. Колаж: Sport-express.ua
Сергій Третьяк, який є другом Артема Мілевського, ексклюзивно для сайту Sport-express.ua розповів про причини свого виїзду з України за кордон.

Третьяк часто публікує у своєму Instagram світлини, на яких він відпочиває за кордоном. Сайт Sport-express.ua вирішив зателефонувати другу Мілевського, щоб дізнатися, як і чому він виїхав з України під час воєнного стану.

«Я виїхав абсолютно легально, хабарі нікому не давав і скоро повернуся в Україну»

– Сергію, дивився ваші сторіз в Instagram і судячи з ваших дописів, ви зараз перебуваєте за кордоном.

– Так, привіт із Іспанії.

– Як ви виїхали з України під час воєноого стану? Наскільки я знаю, трьох дітей у вас немає.

– Я виїхав абсолютно легально, хабарі нікому не давав і скоро повернуся в Україну. Я виїхав від благодійного фонду.

– На фото ви відпочиваєте на березі моря, попиваєте вино. Чи не здається вам трохи зашкварно викладати такі світлини, у той час, як Україна постійно знаходиться під обстрілами рашистів?

–  А ви зайдіть у будь-який заклад Києва, наприклад Фенікс, Catch або Goodwine, і там так само будуть сидіти і пити вино за тисячу доларів та їсти стейки за десять тисяч гривень. Тому я не бачу нічого зашкварного, що я п’ю вино в Іспанії. 

– Так а навіщо викладати такі фото? Більшість це дратує просто.

– Я вражений своєю аудиторією, тому що ні одного негативного повідомлення я не отримав. Кожен підписник, і навіть невідомі люди написали мені теплі слова, гарні побажання і сказали мені, що я все правильно зробив і вони також би хотіли виїхати, тому що зараз у країні складна ситуація. 

Після концертів Океану Ельзи і не тільки ТЦК забирає чоловіків на фронт, також вони ходять по елітних спортзалах, видають повістки. Війна вже всім набридла, люди хочуть перемоги.

Скріншот зі сторіз Третьяка

– Яка ваша ціль виїзду?

– Я приїду з допомогою для нашої країни, привезу пару машин, може, ще щось, що військові попросять. 

– Волонтерська діяльність у вас спільна з Мілевським чи ви самі у цій справі?

– Ми разом з Артемом допомагаємо військовим і дитячим будинкам. 

– Чому Мілевський з вами не поїхав?

– Мілевський зараз є тренером клубом Медіаліги – Ігніс, тому йому треба працювати і бути на місці. А виїхав я по одній простій причині – в мене є бізнес в Іспанії, тут треба вирішити деякі питання і я одразу повернусь в Україну. 

– Коли саме: через тиждень, місяць, рік?

– У мене дозвіл виїзду на три місяці, але я повернуся набагато раніше. Планую приїхати 1 листопада.

«Я отримував дуже багато повідомлень з погрозами в телеграмі, де мені обіцяли відрізати голову»

– Десь тиждень тому ви у сторіз писали, що вас замовили. Це хайп чи дійсно щось трапилося?

– Від моїх партнерів надійшла інформація, що мене замовили вбити – принести голову Третьяка за 300 тисяч доларів. Це абсолютна правда. Я отримував дуже багато повідомлень з погрозами в телеграмі, де мені обіцяли відрізати голову. Думаю, це пов’язано з тим, що скоро у Києві відбудуться вибори мера і команда Кличка вирішила зі мною таким чином зв’язатися (раніше Третьяк заявляв, що буде балотуватися в мери Києва, – прим. А.П.).

Сергій Третьяк. Колаж: Sport-express.ua

– Тобто ви хочете сказати, що Кличко дає за вашу голову 300 тисяч? Якийсь абсурд.

–  За Дмитрука 250 тисяч дають, а чому моя голова дорожча, я сам не розумію (сміється, – прим. А.П.). Ця інформація непідтверджена, але я отримав такі сигнали з декількох джерел.

– Не боїтеся повертатися у зв’язку з цим?

– Абсолютно ні. Мене немає за що вбивати. З усіма у мене гарні стосунки. Кого боятися, якщо народ зі мною? 

«Роздрукував на принтері дозвіл від УЄФА і почав судити матчі на зборах»

– Колись ви на стрімі казали, що були арбітром. Що це за комедія?

– Так, це дійсно було у 2017 році. Я був арбітром на тренувальних зборах в Австрії, Туреччині і на Кіпрі. Це було моє хобі. Я полетів в ці країни, домовився з організатором команд і він мене призначав головним арбітром на спарингах. 

– А ліцензію арбітра де ви взяли?

– Там потрібна була не ліцензія, а дозвіл від УЄФА, який я сам роздрукував на принтері. Його ніхто не перевіряв, я показав, що вмію судити, от і все. Кіпріотські і турецькі арбітри за обслуговування матчів брали 500 євро, а я – всього 300, тому клубам вигідніше було ставити мене.

– Виходило судити, претензій з боку команд не було?

– Ніхто мене не бив, я обслуговував дуже добре. Я працював на матчі кропивницької Зірки і Црвени Звезди, яка через місяць після цього грала на груповому етапі Ліги чемпіонів проти ПСЖ.

– На якому етапі зараз справа з приводу договірних кіберспортивних матчах, у зв’язку з чим у вас був обшук?

– Мене викликають, як свідка. Скоріше за все, в моїй букмекерській конторі робили ставки на ці кіберспортивні події, тому через це вони пов’язують мене до цих брудних справ. Але я абсолютно не причетний і не маю до цього жодного відношення.