«Слухав я наших коментаторів, які дуже хвалили Мудрика…»: Мілевський запалив про матч Україна – Чехія, згадавши Бетмена

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
2112
4 голоси
«Слухав я наших коментаторів, які дуже хвалили Мудрика…»: Мілевський запалив про матч Україна – Чехія, згадавши Бетмена
Артем Мілевський, колаж: sport-express.ua
Колишній нападник Динамо і збірної України Артем Мілевський ексклюзивно для сайту Sport-express.ua поділився думками про нічию нашої національної команди із Чехією (1:1) у Лізі націй.

Збірна України після перемоги над Грузією (1:0) зіграла у нічию з Чехією (1:1). На гол Черва у першому таймі наша команда відповіла точним ударом Довбика з пенальті у другій 45-хвилинці.

👉 ДИВИТИСЯ ВІДЕО ГОЛІВ 👈

Редактор сайту Sport-express.ua Андрій Піскун поговорив про матч і турнірні перспективи Реброва і Ко з легендою Динамо – Артемом МІЛЕВСЬКИМ.

«Якщо людина грає в Челсі, а не в умовній Шепетівці, то різницю вона має робити в кожній грі, а Міша цього не робить»

– Артеме, як вам матч Україна – Чехія?

– Проти Грузії я дивився гру у великій компанії, тому Україна, напевно, і виграла (сміється, – прим. А.П.). Ми несамовито вболівали, раділи голу Міші [Мудрика]. А матч проти Чехії я дивився сам. 

Я не любитель говорити по гарячих слідах, але було видно, що Ребров і хлопці стараються, хочуть вигравати кожну гру. Ми старалися, але – 1:1. Як то кажуть, маємо те, що маємо.

– Травма Гуцуляка дуже страшно виглядала. 

– Такі травми дуже небезпечні, коли ти не бачиш, що в тебе діється за спиною. Це як у мій час приймаєш м'яч, а десь позаду умовно Саша Кучер, який може ноги відірвати, а я його не бачу і не знаю, чим це може закінчитися. За такими ігровими моментами потрібно дуже уважно стежити і крутити головою. Бажаю Гуцуляку якнайшвидшого відновлення, сподіваюся, там немає нічого серйозного.

– Кому віддасте нагороду «Лев матчу»: Трубіну, який зробив кілька чудових сейвів, Мудрику, який непогано загострював, чи у вас є свій кандидат?

– Мішані точно ні. Слухав я наших коментаторів, які дуже хвалили Мішу і казали: «Мудрик – це такий футболіст, який робить різницю». Можливо, і добре, що хвалять, але за скільки матчів Міша забив гол Грузії? Моя думка така – якщо людина грає в Челсі, а не в умовній Шепетівці, то різницю вона має робити в кожній грі, а Міша цього не робить. Добре, він забив Грузії, а далі що? 

Олександр Зубков і Михайло Мудрик, фото: Getty Images

«Лева матчу» я віддам Сані Зубкову. Він вийшов на заміну в непростий момент, віддав класну передачу Коноплі в епізоді з пенальті, був активним на правому фланзі. Саня – мислячий гравець, який розуміє футбол. Зубков завжди грає стабільно, тому для мене він найкращий гравець учорашнього матчу. 

«Калюжний 100% гідна заміна Стпаненку. Мужик! Обличчя в нього таке чоловіче»

– Довбик забив пенальті, але його гра за збірну в останніх матчах викликає питання. Розкажіть з точки зору нападника, чому Артем грає зараз так блідо в національній команді, хоча у Ромі вже почав забивати?

– Чесно, я не знаю. Я не люблю розмірковувати і не хочу лізти у справи команди. Я просто дивився футбол. Так, Довбик забив пенальті, зрівняв рахунок, але решту часу виглядав блідо. Бажання у нього вагон, але, можливо, впливають якісь чинники. 

– Що скажете про гру Калюжного? Хлопець зіграв лише дві гри за збірну, але здається, що він у цій команді вже років п'ять, так упевнено виглядає.

– Дай Бог удачі та здоров'я молодій людині. Видно, що він старається. Ваня говорив, що у нього була мрія зіграти за збірну України, і він цього домігся своєю працею. Калюжний живе грою, живе моментом, щоб не пропустити єдиноборство, постійно заряджений. Мужик! Обличчя в нього таке чоловіче. По ньому видно, що він вже відбувся як футболіст. Я йому бажаю тільки успіхів.

– Калюжний – гідна заміна Степаненку, враховуючи вік Тараса?

– Так, 100%.

Іван Калюжний, фото: УАФ

– У цих двох матчах Україні сильно не вистачало травмованих гравців?

– Я звик бачити в збірній Ярмолу, Малину, Зіну, Циганкова, Караваєва, Миколенка. Без них мені незвично дивитися гру нашої команди, та вона якось і не приваблює. Із цими гравцями був якийсь заряд, Португалію он обігравали на «Олімпійському». 

«Є багато експертів, які можуть розповісти. Це і Головко, і Циганик, і Вацко. А я скромна людина. Після футболу подивлюся Бетмена і спати»

– Чого ви очікуєте від заключних матчів збірної України в Лізі націй: проти Грузії та Албанії. Є шанси поборотися за підвищення в класі?

– У Чехії сім очок, у Грузії та Албанії по шість, у нас – чотири. У матчах, що залишилися може бути все, що завгодно. Наші досить непередбачувані хлопці. Якщо виграємо дві гри, то пройдемо далі. Будемо вболівати і сподіватися на краще. Будемо живі не помремо. Бути добру (сміється, – прим. А.П.)! Сергію Станіславовичу явно нелегко, але я бажаю йому і команді тільки удачі. 

– А з такою грою, яку показує зараз Україна, ви вірите, що ми зможемо набрати шість очок?

– Не мені вирішувати, яка гра, я просто дивлюся футбол, як уболівальник. Є багато експертів, які можуть розповісти. Це і Олександр Борисович Головко, і Ігор Степанович Циганик, і Вітя Вацко. А я скромна людина. Після футболу подивлюся Бетмена і спати.

– Останнього Бетмена з Робертом Паттісоном?

– Ні, Темний Лицар мені подобається, де Енн Гетевей жінку-кішку грає.

– Тоді приємного перегляду, а я пішов готувати матеріал.

– Дякую. Успіхів!