«Тут збираються найкращі»: Крастіньш оцінив шанси збірної України в олімпійському відборі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
794
0 голосів
«Тут збираються найкращі»: Крастіньш оцінив шанси збірної України в олімпійському відборі
Угіс Крастіньш. Фото: Google
Головний тренер чоловічої збірної України з волейболу Угіс Крастіньш поділився враженнями від Євроволею-2023 та оцінив перспективи своєї команди в битві за олімпійські путівки.

Угіс Крастіньш повідомив, що вже 19 вересня делегація України вирушить до Бразилії, де й готуватиметься до матчів олімпійського відбору. Склад України буде ідентичний тому, що брав участь на чемпіонаті Європи.

Про першість Старого світу Крастіньш згадав лише в контексті історії, запевнивши, що правильні висновки з поразок і перемог вже зроблені.

«Ми були лише за крок від півфіналу. І, до речі, матч Польщі та Словенії (3:1) ще раз показав, що зі словенцями можна грати на рівних та добиватися перемоги. На жаль, у нас не вийшло.

Раді, що в останніх іграх зуміли своєю грою довести, що збірна України продовжує розвиватися та рухатися вперед».

Також Крастіньш озвучив і свої думки, стосовно шансів України в олімпійському відборі, де синьо-жовтим доведеться зіграти зокрема проти світових грандів – Бразилії та Італії.

«Треба обов'язково готуватися до того, щоб показати добрий результат. Треба боротися за рейтингові очки. Це дуже важливо у майбутньому для збірної. 

Загалом про кожну збірну з нашої групи можна говорити багато хороших слів, адже в олімпійський відбір слабкі команди взагалі ніколи не потрапляють. Тут збираються найкращі з усіх континентів», – сказав Крастіньш в інтерв’ю Sport.ua.

  • На Євроволей-2023 збірна України припинила змагання в 1/4 фіналу, програвши Словенії.
  • 1/4 фіналу стала повторенням Євроволей 2021 року, коли українці дісталися цієї ж стадії.
  • Дотепер найкращим результатом команди є шосте місце на Євро-1993.
  • Збірна України з волейболу змагатиметься в олімпійському кваліфікаційному турнірі, що пройде з 30 вересня до 8 жовтня.
  • Суперниками підопічних Крастіньша стануть збірні Бразилії, Італії, Ірану, Куби, Німеччини, Чехії та Катару.
  • На Олімпіаду потраплять команди, що займуть перші два місця в своїх групах.