«Нас зламали»: головний тренер збірної України з волейболу прокоментував виліт в 1/4 фіналу Євро

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
650
0 голосів
«Нас зламали»: головний тренер збірної України з волейболу прокоментував виліт в 1/4 фіналу Євро
Угіс Крастіньш. Фото: CEV
Головний тренер збірної України з волейболу Угіс Крастіньш прокоментував поразку Словенії (1:3) в 1/4 фіналу чемпіонату Європи. Спеціаліст знайшов позитив у цьому результаті.

Головний тренер збірної України з волейболу Угіс Крастіньш висловився після поразки Словенії (1:3) в 1/4 фіналу Євро-2023. Спеціаліст розповів, що завадило його команді здобути перемогу.

«На початку вони гарно прочитали нашу гру, у нас не виходило розігнатися. У другій партії почали виправляти власні ж помилки у нападі. Однак коли граєш зі Словенією на «більше-менше», вони дуже добре тримають у напрузі. Суперник взагалі жодного очка не віддав. Змогли нас зламати».

За словами спеціаліста, у вирішальних партіях вдався в знаки більший досвід словенців.

«У третій партії проти таких команд важливо мати агресивну подачу. Без неї – без варіантів. Нам потрібно було відтиснути їх від сітки. Коли це виходило, могли будувати блок та захист. Четверта партія – так, гарно вели, але кінцівка... Вони на досвіді змусили нас прийняти не найкращі рішення».

Наостанок Крастіньш підбив загальні підсумки турніру для збірної України.

«Висновки позитивні. Ми розпочали повільно, у нас мало що виходило, але потім росли за результатами й грі. Для українського волейболу, думаю, це успіх. Не потрібно звикати до перемог, вони не так просто виходять», – цитує тренера «Суспільне Спорт».

Зазначимо, що із 30 вересня по 8 жовтня збірна України візьме участь в олімпійському кваліфікаційному турнірі, який пройде у бразильському Ріо-де-Жанейро.