Жіноча збірна України з волейболу пролетіла повз Кубка претенденток-2024: що трапилось

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1376
2 голоси
Жіноча збірна України з волейболу пролетіла повз Кубка претенденток-2024: що трапилось
Жіноча збірна України з волейболу. Фото: CEV
Національна жіноча збірна України з волейболу не зіграє у Кубку претенденток-2024. Наші дівчата не потрапила туди за підсумками першого півфінального поєдинку Золотої Євроліги між Бельгією та Швецією.

Жіноча збірна України з волейболу не пройшла до фіналу Чотирьох жіночої Золотої Євроліги. На груповій стадії наші співвітчизниці посіли п'яте місце, поступившись у боротьбі за четверте місце Швеції лише за співвідношенням сетів.

Але синьо-жовті зберігали шанс потрапити на Кубок претенденток-2024. Для цього наші дівчата мали стати найрейтинговішою збірною серед тих, хто ще не є учасницями Ліги націй.

Українкам була потрібна перемога бельгійських гравчинь над шведками та виграш у своїй парі чеських спортсменок у півфіналах Золотої ліги, бо ці команди розташовані вище нашої збірної. 

Але Україна втратила шанс на місце у Кубку претенденток, адже збірна Швеції на тай-брейку обіграла Бельгію (16:25, 25:22, 25:22, 22:25, 15:12), завдяки чому вийшла до фіналу та гарантувала собі місце у Кубку претенденток.

  • Жіноча збірна України лише одного разу грала у Кубку претенденток. Сталося це у 2023 році. Тоді наші дівчата дійшли до півфіналу та посіли четверте місце.
  • Визначені шість з восьми учасниць Кубка претенденток-2024: Кенія, Аргентина, Філіппіни, Пуерто-Рико, В'єтнам та Швеція. 
  • Ще одна учасниця визначиться у півфіналі Золотої Євроліги між Чехією та Румунією. Останню збірну назвуть за підсумками світового рейтингу.