Дорощук і Лавський виступили у фіналі Євро з легкої атлетики: українські стрибуни у висоту піднялися на подіум

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1127
2 голоси
Дорощук і Лавський виступили у фіналі Євро з легкої атлетики: українські стрибуни у висоту піднялися на подіум
Владислав Лавський. Фото: Getty Images
Два українці взяли участь у фіналі чоловічих стрибків у висоту на чемпіонаті Європи з легкої атлетики – Олег Дорощук та Владислав Лавський потрапили до трійки найкращих.

Сьогодні, 11 червня, впродовж вечерньої сесії змагального дня Євро-2024 з легкої атлетики відбулися фінальні старти зі стрибків у висоту серед чоловіків.

У фінал змагань відібралися 13 атлетів з десяти країн. Україну представляли Олег Дорощук і Владислав Лавський. 

Обидва українці легко взяли стартову висоту, але ледь не припинили боротьбу на 2,22 м, використавши усі три спроби. Коли планку підняли на 2,26 м, українці, навпаки, стали єдиними спортсменами, які підкорили її з першого заходу.

Разом із ними в секторі залишилися лише чинний переможець Олімпіади, чемпіонатів світу та Європи Джанмарко Тамбері з Італії, бельгієць Томас Кармей та чех Ян Штефела.

Першу спробу на 2,29 вдало виконав лише Лавський, який тим самим повторив свій особистий рекорд. Врешті-решт, цей стрибок гарантував 24-річному спортсмену першу медаль такого рівня.

Тамбері скориставя своїм останнім шансом на продовження боротьби, а от Дорощук, Кармей і Штефела не змогли домовитися з планкою. При цьому Олег за додатковими показниками випередив своїх конкурентів в гонці за бронзову медаль, яка стала для нього першою на європейських чемпіонатах.

Після того як Лавський залишився віч-на-віч з олімпійським чемпіоном, інтрига протрималася недовго. Тамбері відразу взяв 2,31, а Владислав відреагував на свій невдалий стрибок переносом двох останніх спроб на 2,33. Ця тактика була виправданою, але, на жаль, невдалою. 

Тамбері у підсумку взяв ще й 2,34, встановивши рекорд сезону для європейських стрибунів.

Легка атлетика. Чемпіонат Європи. Стрибки у висоту. Фінал

  1. Тамбері (Італія) – 2,34
  2. Лавський (Україна) – 2,29
  3. Дорощук (Україна) – 2,26

В активі збірної України на цьому турнірі вже шість нагород («золото», «срібло» і чотири «бронзи»), що дозволяє їй посідати 11 місце в медальному заліку.