Україна виграла першу медаль Євро-2024 з легкої атлетики: відео епічного фінішу української спортсменки

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1608
1 голос
Україна виграла першу медаль Євро-2024 з легкої атлетики: відео епічного фінішу української спортсменки
Людмила Оляновська. Фото: Google
Українська ходунка Людмила Оляновська виграла «бронзу» 20-кілометрових перегонів на Євро з легкої атлетики та здобула ліцензію на Олімпійські ігри-2024.

Збірна України здобула першу медаль на чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Людмила Оляновська виборола «бронзу» у спортивній ходьбі на дистанції 20 км.

Бронзову нагороду українка виборола на заключних метрах дистанції, випередивши іспанку Лауру Гарсію-Каро, яка передчасно святкувала місце на подіумі з державним прапором.

ВІДЕО ФІНІШУ МОЖЕТЕ ПЕРЕГЛЯНУТИ У НАШОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ

Людмила Оляновська фінішувала з виконаним олімпійським нормативом у 1:28:48 години, що дало їй ліцензію на Олімпійські ігри-2024.

«Коли залишалося 300 метрів зрозуміла, що я працюю частіше та її дістаю. Бачила, що вона святкує, що її супроводжують та відганяють. На 200 метрах до фінішу зрозуміла, що вже наблизилася, а вже на 150 м зрозуміла, що її дістану», – розповіла спортсменка в коментарі для Суспільне Спорт

  • Українка вдруге виступить на рівні Олімпійських ігор. В Токіо у 2021 році вона зайняла 43-е місце.
  • Людмила Оляновська всьоме в кар'єрі вийшла з часу в 1:29 хвилини. Востаннє це вдавалося українці у липні 2015 року, під час молодіжного чемпіонату Європи в Таллінні (1:28:41 години).
  • Людмила Оляновська є бронзовою призеркою чемпіонату світу зі спортивної ходьби на 20 км у 2015 році.