Збірна України програла Польщі: результат напруженого матчу у перерві Золотої Євроліги

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
6602
4 голоси
Збірна України програла Польщі: результат напруженого матчу у перерві Золотої Євроліги
Фото: Google
Національна чоловіча збірна України з волейболу у контрольному поєдинку програла в п’яти сетах Польщі (2:3). Доля гри вирішилася на тай-брейку.

Паузу між турами волейбольної Ліги націй та Золотої Євроліги чоловічі національні збірні Польщі та України заповнили проведенням очного товариського матчу, який відбувся сьогодні, 29 травня, на паркеті у польському місті Сувалки. 

Незважаючи на статус не офіційного матчу, а контрольного, боротьба в ньому розтягнулася на всі п’ять сетів. Все вирішилося на тай-брейку, де кращими були господарі майданчика 15:9.

Зауважимо, що новий головний тренер України Рауль Лосано у цьому поєдинку дав чимало часу на майданчику гравцям умовно другої ланки, таким як Денис Велецький, Віктор Шаповал, Дмитро Долгополов, Микола Рудницький, Микита Лубан, Олександр Наложний, Олександр Коваль, Олександр Бойко, які не так часто з'являлися в офіційних матчах.

Подібна рокіровка гравців від Лосано сталася не від хорошого життя, а через бойкот лідерів збірної України на чолі з Олегом Плотницьким.

Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник в ексклюзивному інтерв'ю Sport-express.ua детально пояснив своє відношення до такої поведінки Плотницького, Тупчія та компанії.

Контрольний поєдинок

Польща – Україна 3:2 (21:25, 25:17, 25:18, 22:25, 15:9)

  • 31 травня та 2 червня збірна у польському місті Тарнув проведе два вирішальні матчі Золотої Євроліги проти команд Португалії та Бельгії відповідно.
  • Від результату цих матчів залежить те, чи проб'ються синьо-жовті до Фіналу чотирьох.