Вперше в історії: українські рапіристки здобули медаль на Кубку світу з фехтування – подробиці успіху

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
388
3 голоси
Вперше в історії: українські рапіристки здобули медаль на Кубку світу з фехтування – подробиці успіху
Фото: КФВС МОН України
Жіноча збірна України з фехтування на рапірах у складі Аліни Полозюк, Ольги Сопіт, Катерини Буденко та Дарини Миронюк вперше в історії здобула медаль у команді на Кубку світу. На змаганнях у Гонконгу наші дівчата вибороли бронзу.

Без перебільшення історична подія! Жіноча збірна України з фехтування на рапірах вперше в своїй історії здобула медаль у команді на Кубку світу. 

Свої імена та прізвища закарбували у вічності Аліна Полозюк, Ольга Сопіт, Катерина Буденко та Дарія Миронюк, які привезуть на батьківщину бронзу з Гонконгу.

У першому раунді КС наші дівчата перемогли канадійок (45:32), далі здолали Австрію (36:28), а у півфіналі поступилися італійкам (32:45).

Суперницями синьо-жовтої дружини у бронзовому фіналі стали дівчата з Південної Кореї, яких наші співвітчизниці, продемонструвавши сталеву волю до перемоги, все ж зуміли перемогти. Український квартет поступався під час поєдинку п'ятьма уколами (11:16), але довів справу до рахунку 34 на 31 на свою користь.

Переможцем етапу Кубка світу у Гонконзі стала збірна Італії, яка перемогла Францію (45:30).

  • Дякуючи бронзі на Кубку світу у Гонконзі, рапіристки доєднались до українських шаблісток і шпажисток, що вже вигравали медалі у цьому сезоні Кубка світу.
  • На Олімпіаді-2024 у Парижі Україна буде представлена двома жіночими командами – у шаблі та шпазі. Вони здобули квоти за світовим рейтингом.