Перші матчі виграли Хіт, SkyUp, Ураган і Сокіл: відбулися початкові чвертьфінали плей-офф Екстра-ліги з футзалу

Аватар Віталій Дерев'янко Віталій Дерев'янко
741
17 голосів
Перші матчі виграли Хіт, SkyUp, Ураган і Сокіл: відбулися початкові чвертьфінали плей-офф Екстра-ліги з футзалу
Фото: sokil.km.ua
VBET Екстра-ліга з футзалу проводить свої чвертьфінали до двох перемог. На сайті Sport-express.ua – детальні огляди матчів плей-офф.

Раунд плей-офф до двох перемог у 1/4 фіналу Екстра-ліги: за три дні зіграно чотири матчі: спершу Сокіл потужно відіграв на виїзді й забезпечив собі першу перемогу в серії. Далі в гру вступили наступні учасники – в Рівному та столиці. А наостанок чинний чемпіон сказав своє вагоме слово. 

28 квітня

МСК Харків (Харків) — Хіт (Київ) – 3:6

Голи: Нагорний (5), Фаталієв (7), Крюков (9) – Сметаненко (11), Сухов (16), Чернявський (16), Жуков (45, 50), Абакшин (45).

Перші ігри раунду плей-оф закінчились матчем в Сумах — чинний чемпіон Хіт приїхав в гості до МСК Харків. В попередніх трьох очних зустрічах цього сезону, номінальні господарі забили Хіту тричі, а пропустили – 18. Аналізуючи цю статистику, у диво не вірилось, а дарма! Харків'яни приголомшили чемпіона трьома голами за перші 9 хвилин матчу. А потім кияни швидко зрівняли і в екстра-таймі дотисли господарів, забивши тричі.

Перед двобоєм втрат у складі обох команд не було, усі готові були дати результат. Наддосвідчений тренер харків’ян Гончаренко обрав вірну тактику, гра на контратаках вдалась його підопічним.

5-та хвилина: Хіт атакував, але харків’янин Сиротенко відібрав м’яч і кинув в прорив Нагорного, який чудово обвів кіпера і з гострого кута зробив рахунок 1:0!

7-а хвилина: Топчій дав передачу на Фаталієва і останній пробив чітко в кут, 2:0. Коуч Хіта взяв тайм-аут, гра йшла явно не за його планом.

9-та хвилина: Крюков втік від гравця Хіта Мельника і вдарив повз кіпера киян Сухова, це 3:0. Підопічні Гончаренка були явно в ударі в ці хвилини. Проте Хіт – суперник високого класу, який може все перевернути. Це і сталося, хоча й не повірилося б у таке після стартового відрізку.

11-та хвилина: пас із глибини майданчика, киянин Сметаненко виграв боротьбу в Топчія і технічно підсік круглого над кіпером харків’ян Остріковим, 1:3. Початок камбеку.

16-та хвилина: Топчій не віддав вчасно пас в середині поля і Чернявський завершив свій забіг голом, 2:3.

16-та хвилин: кіпер Хіта Сухов підключився до атаки, Сірий дав йому пас і найкращий кіпер-бомбардир чемпіонату забив свій п’ятий гол, 3:3.

У другому таймі ініціатива була за киянами, проте натхненна гра кіпера МСК  Харків Острікова залишала господарів в грі.

В додатковому екстра-таймі на 45-ій хвилині господарі загубили в карному майданчику Жука, і він зробив рахунок 3:4. Майже одразу трьохходівка Сухов-Педяш-Абакшин – останній забив в дальній кут воріт харків’ян, 3:5.

50-та хвилина: Поволоцький фолив у карному майданчику проти гравця гостей Мельника, і Жук реалізував пенальті – 3:6.

Аналізуючи поєдинок, можна зробити наступні висновки:

  • Хіт не очікував, що харків’яни так чітко будуть втікати в контратаки, проте їх коуч Лук’яненко зробив правильні висновки і далі така тактика МСК Харків була нейтралізована шляхом залишення позаду додаткового гравця при власній позиційній атаці. Важливим аспектом стала і психологія переможців у чинних чемпіонів і тактична мобільність.
  • Молоді гравці МСК Харків показали, що в них є потенціал, присутня ігрова хімія з тренером Гончаренком, його ідеї засвоюються підопічними, хоча для багатьох цей сезон лише перший на такому високому рівні.

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Євген Жук (Хіт)

Герой зустрічі встигав скрізь: підчищати огріхи в обороні та креативити поблизу воріт суперника. Справжній лідер у житті й на полі показав, що прогресувати можна завжди. Досвідчений 31-річний універсал зі своїм дублем в екстра-таймі приніс чемпіону перемогу.

Євген Жук. Фото: сайт АУФ

11 травня матч-відповідь, а поки в серії рахунок 1:0 на користь чинного чемпіону Хіта.

Раунд плей-офф до двох перемог розпочався в п’ятницю, 26 квітня, з матчу сусідів по турнірній таблиці регулярного чемпіонату. Сокіл потужно відіграв на виїзді й забезпечив собі першу перемогу в серії. Далі в гру вступили наступні учасники – в Рівному та столиці. 

До Вашої уваги – звіти про перші матчі 1/4 фіналу від сайту Sport-express.ua.

Нагадаємо, всі матчі туру представлені в нашому спеціальному прев’ю.

27 квітня

SkyUp Futsal (Київ) – Aurora Futsal (Київ) – 4:3

Голи: Салтанов (8), Щериця (13), Корнєв (18) Тменов (39) – Семенченко (3, 18), Боргун (10).

Перед двобоєм втрат у складі обох команд не було, але лідер Aurora Семенченко вийшов на поле з травмою. Одразу ж Aurora включила високі швидкості, SkyUp намагався контратакувати. Нерв матчу був помітний одразу: вже на початку гри Семенченко разом з Боргуном вступили в словесну сутичку з авіаторами Щерицею і Бруно.

Та й із голами команди не затягнули. Вже на третій хвилині гравець SkyUp Салтанов помилився при прийомі м'яча і Семенченко з Аврори відібрав м’яча в авіатора і пробив точнісінько в дев'ятку — гол-окраса, почерк майстра. 0:1. Через п’ять хвилин – відповідь SkyUp.

Пас із глибини в авіаторів, Салтанов поборовся за верховий м’яч з кіпером Аврори Гуйваном і універсалом Литвиновим, скористався непорозумінням у суперника, пробив головою — 1:1. Швидко виправився за гол Аврори, доля вини за який є на Салтанові, Ігор!

Стандарт у Аврори, Чеберяк віддав передачу на Боргуна, простріл і чудовий гол. 10-та – хвилина і це 1:2. Відповідь господарів не забарилася, вже через три хвилини комбінація Тменов — Бруно — Щериця і 2:2, дуже красивий гол забиває SkyUp, Аврора сигналізує, що м’яч забитий не плечем, а рукою, але VAR тут немає. Нічия.

А через п’ять хвилин Корнєв на фланзі прокинув м’яча і направив його над плечем кіпера Аврори Миколи Гуйвана, красивий гол, 3:2. Коуч Аврори Задорожний взяв тайм-аут, треба придумати щось нове… І, уявіть собі, на цій же 18-й хвилині Аврора розіграла комбінацію, Семенченко поклав на замасі Корнєва і Салтанова і пробив у кут. 3:3 – за це і любимо футзал, тільки тут можлива настільки калейдоскопічна зміна ходу гри!

Другий тайм став таким же нервовим, багато працювали кіпери, гра нервів продовжувалася. Розв’язка матчу настала на 39-й хвилині. Штрафний у SkyUp в центрі поля, Ліфер розбігся і знайшов на дальній штанзі капітана Тменова, гра у дотик останнього фіналізує остаточний рахунок на табло – 4:3!

із побаченого можна зробити наступні висновки:

  • переможці фізично переважали Аврору, велика лава запасних дозволяла їм підтримувати високий рівнь динаміки гри.
  • Аврора досить багато сил витратила в першому таймі, високо пресингуючи опонентів, подекуди свіжості не вистачило на останні хвилини гри. 
  • у SkyUp гра в захисті була більш надійною, ніж у Аврори, а сейви у кінці гри кіпера авіаторів Бакинського стали окрасою гри.

11 травня матч-відповідь, а поки в серії рахунок 1:0 на користь SkyUp, хоча фаворитом була Аврора. Як казав оглядач ігор Сокола: плей-офф без сюрпризів неможливий.

Ростислав Семенченко, фото: ФК Аврора

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Ростислав Семенченко (Aurora)

Вийшов на гру з тавмою, але забив двічі. В першому таймі зробив багато для того, щоб команда вела перед у рахунку. Обидва свої м’ячі забив соло, зробивши подарунок  поціновувачам футзальної  естетики.

Кардинал-Рівне – Ураган (Івано-Франківськ) – 2:7

Голи: Волянюк (7,15) — Фаренюк (2), Дяченко (24 а/г), Мих. Грицина (24, 29), Корсун (26,31), Моспан (31)

Перед поєдинком господарі недорахувались Кравчука, в Урагану був відсутній Терентьєв. Попри ці втрати, матч виявився результативним і дуже навіть видовищним. 

Ураган розпочав матч, як і личить лідеру, – забив гол, авторство належить Фаренюку, красивий удар головою і 0:1 — йшла лише друга хвилина. Зрівняли рахунок господарі всього через п’ять хвилин: Волянюк з пасу Малиновського пробив у кут, 1:1. Невдовзі все той же Волянюк оформив дубль після стрімкої атаки господарів, удар під поперечку—1:2, сенсація близько?

Ні. Ураган довів свій рівень наступним потужним відрізком. Другий тайм проходив так:

24-та хвилина6 удар Моспана відбиває кіпер господарів, м’яч рикошетить від штанги знову до Дяченка і пролазить у ворота, 2:2.

Та ж сама 24-та хвилина: Грицина завдає удару з лету і це вже 2:3.

26-та хвилина: Корсун направляє м’яч точнісінько в дальній кут воріт господарів, 2:4.

29-та хвилина: Грицина б’є з лівої після серії рикошетів, на табло 2:5.

31-ша хвилина: стандарт біля воріт Кардиналу, Масевич асистує Корсуну, удар злету, 2:6.

Та ж сама 31-ша хвилина ще не закінчується, а Моспан в контратаці ставить крапку ударом з близької відстані, 2:7.

З побаченого можна зробити наступні висновки:

  • Ураган тактично переграв суперника, забивав голи рівнянам, насамперед, за рахунок помилок, що свідчить про більшу футзальну зрілість гостей.
  • нечисельна і малодосвідчена лава запасних рівнян не дозволяла їм активно провести і другий тайм, а не лише перший, який був за господарями.

Михайло Грицина, фото: ФК Ураган

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Михайло Грицина (Ураган)

Запам’ятався не лише дублем у ворота суперника, також і якісними передачами на партнерів. Гра Михайлові вдавалась, він постійно протягом усього поєдинку вміло диригував командними діями франківського клубу.

11 травня матч-відповідь, а поки в серії рахунок 1:0 на користь Урагану.

26 квітня

Чвертьфінал VBET Екстра-ліги України з футзалу

Енергія (Львів) – Сокіл (Хмельницький) – 3:6

Голи: Кузь (2), Легендзевич (27), Радевич (39)– Первєєв (4), Данилюк (8, 24, 38), Бабак (18), Сохорук (37)

Плей-офф VBET Екстра-ліги з футзалу відкривали львівська Енергія і Сокіл з Хмельницького. Окрім дискваліфікації тренера Сокола — Ковальчика, втрат у складі обох команд не було, всі були сповнені рішучості показати свої найкращі скілли у поєдинку. 

З перших хвилин було видно, що обидва колективи готові до цієї битви характерів – матч почався без розкачки, друга хвилина — аут на користь Енергії біля своїх воріт. Буньо через увесь майданчик доправляє м’яч до карної площі суперника і знаходить лідера команди Кузя — господарі забивають швидкий гол. В цьому моменті гравець Сокола Сохорук не втримав свого опонента. 

Сокіл не думав здаватись, гості розуміли, що перевагою для них стане вищий темп, тому що суперники виявляться під тиском, а при втраті м'яча з їхнього боку у соколят негайно з'явиться вільний простір і можливість задавити їх чисельною перевагою. У цей момент вся команда повинна розуміти важливість виникнення вільних зон, щоб додатковий гравець міг отримувати якнайбільше шансів здійснити рух, який вирішить результат матчу. Ці нюанси врахували підопічні Ковальчика, до того ж, у нагоді їм став швидкий гол у відповідь після стандарту на 4 хвилині — Гуцуляк з кутового віддає на Первєєва і той зрівнює рахунок ударом злету в дальні дев’ять балів воріт Енергії. 1:1.

Далі — більше, 8-ма хвилина, йде дальня передача до воріт господарів на Первєєва, кіпер львів’ян Кардаш читає гру і не торкається до м’яча, який виходить за межі поля від команди, що атакувала. Гравці Енергії і воротар спокійно готуються розпочинати власну атаку, але Первєєв хутко бере м’яч і вводить його на Данилюка—той забиває у порожні ворота, так як господарі не чекали, що судді не зафіксували введення м’яча від воріт. 1:2.

На 17-й хвилині гравець Сокола Абзалов відмахнувся від Пелеха. Замість очікуваної червоної, за здобутком яких Сокіл на першому місці в чемпіонаті, — лише жовта. Приголомшені енергетики пропускають на 18-й хвилини втретє — Чижик виводить Бабака сам на сам з кіпером Енергії, удар повз кіпера, 1:3 за гостями. Неочікувано солідний гандикап, адже на своєму полі Енергія мало кого відпускає.

Початок другого тайму Енергія розпочинає активно, проте марно. 24 хвилина матчу — Данилюк робить рейд зі своєї половини поля, досить пасивно в нього прагнуть відібрати м’яч, але це завершується другим голом — удар в дальній кут без шансів для голкіпера. 1:4. 

Львів’яни йдуть вперед з п’ятим польовим гравцем, треба ризикувати. Далі — моменти в Зварича, Кузя, Цілика, господарі бомбардують суперника ударами з різних дистанцій. 27-ма хвилина: пас Зварича на Легендзевича, удар останнього в кут і це 2:4, може, ще не все втрачено для господарів? Вони атакують, але м’яч не знаходить сітку воріт.

37-ма хвилина: Сохорук втікає в контратаку, і це 2:5 на користь гостей. 38-ма хвилина: Данилюк добиває м’яча в сітку, 2:6. Лідер господарів Радевич на 39-й хвилині ударом з середньої дистанції робить рахунок 3:6. Але перевага Сокола в виїзному матчі залишилася до фінального свистка, і це перша перемога хмельничан у серії.

З усього вищезазначеного можна зробити певні висновки:

  • у сьогоднішньому матчі все вирішив характер команди та майстерність гравців. Причому саме індивідуальна майстерність, перший і четвертий голи Сокола були уособленням майстерного виконання. 
  • зіграв роль також фактор кіпера гостей — Шевченко відбив дуже багато ударів і з близької відстані, і з середньої. 

Серія переїжджає до Здолбунова, де проводить домашні поєдинки Сокіл. Рахунок в серії 1:0 на їх користь.

Вадим Данилюк, фото: ФК Сокіл

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Вадим Данилюк (Сокіл) 

Забив тричі, був найактивнішим протягом усього поєдинку. Вдало приймав участь не лише в атаці, і в оборонних діях також.