Чергова ліцензія для України на Олімпіаду-2024: Желтяков виграв «золото» у плаванні на 100 метрів на спині

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
738
0 голосів
Чергова ліцензія для України на Олімпіаду-2024: Желтяков виграв «золото» у плаванні на 100 метрів на спині
Олександр Желтяков. Фото: Google
Український плавець Олександр Желтяков виконав олімпійський норматив у плаванні на дистанції 100 метрів на спині у фіналі юніорського чемпіонату світу.

Український плавець Олександр Желтяков тріумфував на юніорському чемпіонаті світу та здобув олімпійську ліцензію на Ігри-2024 у Парижі.

17-річний українець переміг на дистанції 100 м на спині. Фінальний результат уродженця Дніпра – 53.73.

Желтяков не тільки випередив на півсекунди чеха Кнедлу та італійця Бачіко. Він ще й завоював путівку на літні Ігри. Олімпійський норматив в одній з фірмових дисциплін українського плавця становить 53.74.

Для Олександра завойована в Нетаньї ліцензія стала другою на паризьку Олімпіаду. Раніше він фінішував першим на дистанції 200 м на спині на турнірі Swim Open Stockholm. Тоді українець легко виконав норматив і повторив особистий рекорд. Відтак, Україна вперше за 12 років буде представлена на Олімпійських іграх у цій дисципліні.

  • Олександр є дев'ятиразовим призером юніорських чемпіонатів Європи та має у своєму активі два «золота» континентальної першості.
  • Желтяков є володарем трьох національних рекордів України. Йому належать найкращі досягнення на дистанціях 100 та 200 метрів на спині, а також у складі змішаної естафети 4х100 м комплексним стилем.
  • У плаванні Україна наразі завоювала сім олімпійських ліцензій.
  • Загалом же вітчизняні спортсмени оформили 30 путівок на Олімпійські ігри в Парижі.
  • Найбільше доклалися до представництва на Іграх 2024 року легкоатлети (вісім ліцензій).