«Жукова брала участь у турнірах, де грали росіяни»: мати сестер Музичук відповіла на звинувачення шахістки

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
911
0 голосів
«Жукова брала участь у турнірах, де грали росіяни»: мати сестер Музичук відповіла на звинувачення шахістки
Наталія Жукова, фото: Google
Наталія Музичук, мати шахісток Анни та Марії Музичук, прокоментувала слова Наталії Жукової щодо відсутності українок у складі збірної України на командному чемпіонаті світу.

Наталія Жукова повідомила, що причиною відсутності Анни та Марії Музичук в заявці стало фінансове питання. Мати шахісток Наталія відповіла:

«Мені було дуже дивно читати коментар «патріотки» Жукової, яка до 2019 року жила у Москві, регулярно відвідувала всі заходи в «Центральном доме шахматиста», охоче «тусувалася» з провідними російськими шахістами».

Музичук розповіла, що Жукова брала участь у турнірах з росіянами після повномасштабного вторгнення.

«Після повномасштабного вторгнення Жукова продовжувала брати участь у турнірах, де грали росіяни та білоруси, тиснути їм руку і нічого її не зупиняло. У той час сестри Музичук відмовлялися від усіх турнірів, де брали участь росіяни та білоруси, і навіть знялися з серії турнірів Гран-Прі, які були відбірковими до Турніру Претенденток-2024. Бути патріотом і піаритися на патріотизмі – це різні речі», – написала Музичук у Facebook.

Чемпіонат світу пройде з 5 до 11 вересня. У чемпіонаті візьмуть участь 12 команд, які поділені на дві групи. Збірна України буде виступати у групі А проти Індії, Грузії, Франції, Казахстану та Єгипту.

  • Анна Музичук раніше здобула «бронзу» Кубку світу з шахів. У матчі за третє місце наша співвітчизниця перемогла китаянку Тань Чжун’ї (1,5:0,5).
  • Анна відібралася до Турніру претенденток-2024, який відбудеться у квітні у канадському Торонто.