Мілан – Сан-Ремо: українець проїхав 250 кілометрів у відриві дебютного велошосейного Монументу – результат

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
106
2 голоси
Мілан – Сан-Ремо: українець проїхав 250 кілометрів у відриві дебютного велошосейного Монументу – результат
Кирило Царенко. Фото: Google
Українець Кирило Царенко проїхав 250 кілометрів у відриві дебютного велошосейного Монументу. Наш співвітчизник дістався фінішу 78-м з відставанням в 3:15 хвилини від переможця Яспера Філліпсена з Бельгії.

Сезон класичних весняних одноденок у Світовому велошосейному турі продовжився першим Монументом року – гонкою Мілан — Сан-Ремо (288 кілометрів). Одним з тих хто стартував у Павії був і українець Кирило Царенко, який виступає у складі італійської Team Corratec — Vini Fantini.

За 20 кілометрів після старту перегонів сформувався відрив дня. Вперед вирвалася десятка гонщиків, серед яких і наш Царенко.

Однак, участь у відриві Царенко завершив достроково, коли почав відставати від напарників за 26.5 кілометрів до фінішу. 

Сумарно українець пробув серед групи лідерів майже 250 км.

Останнім учасником відриву від Team Corratec — Vini Fantini залишався 30-річний італієць Валеріо Конті. Зійшовши на Чіпреззу, основна група остаточно наздогнала лідерів.

  • Фінішу в дебютному Монументі Царенко дістався 78-м, з відставанням в 3:15 хвилини від переможця — другий результат в італійській команді.
  • 288-кілометрову гонку завершував спринт, який виграв гонщик Alpecin–Deceuninck бельгієць Яспер Філліпсен. На фініші він мінімально випередив австралійця Майкла Меттьюза.
  • Філліпсен дістався фінішу за 6:14:44 години й виграв свій дебютний Монумент після другого місця Париж – Рубе минулого сезону.
  • Середня швидкість гонки становила 46.11 км/год — це найшвидший Мілан — Сан-Ремо в історії.