«Не можуть виступати на міжнародному рівні»: тренер збірної України – про попередній допуск росії до Олімпіади-2026

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
243
0 голосів
«Не можуть виступати на міжнародному рівні»: тренер збірної України – про попередній допуск росії до Олімпіади-2026
Дмитро Христич. Фото: Google
Головний тренер національної збірної України з хокею Дмитро Христич поділився думками про рішення IIHF попередньо включити збірну росії до програми Олімпіади-2026.

Дмитро Христич поділився думками про рішення Міжнародної федерації хокею із шайбою попередньо включити збірну росії до програми Олімпійських Ігор 2026 року:

«Якщо самі росіяни підуть і скажуть, що не підтримують свою країну, тоді, можливо, нехай виступають. А наразі вони кажуть, що не належать до дій, які робить росія. Це не є виправдання. Це їхнє покарання, що вони не можуть виступати на міжнародному рівні. І це правильно.

Думаю, ця інформація з того боку, що хтось сподівається, що все буде гаразд до Олімпіади-2026, але хтозна. Мабуть, вони біжать попереду потяга», – сказав головний тренер національної збірної України з хокею в коментарі для Tribuna.

Зазначимо, що Міжнародна федерація хокею із шайбою опублікувала повну програму турніру Олімпіади-2026, куди попередньо додали збірну Росії з хокею. Проте IIHF зазначила, що то лише теоретична позиція посіву, якщо команду вирішать повернути до програми чемпіонату.