Головний тренер збірної України з хокею пішов у відставку: СБУ підтвердила наявність у нього паспорта РФ

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
942
0 голосів
Головний тренер збірної України з хокею пішов у відставку: СБУ підтвердила наявність у нього паспорта РФ
Вадим Шахрайчук. Фото: ФХУ
СБУ підтвердила наявність в головного тренера збірної України з хокею Вадима Шахрайчука російського паспорта. Мінмолодьспорту звернулося до Державної прикордонної служби з пропозицією відмовити йому в перетині українського кордону.

Служба безпеки України підтвердила наявність російського паспорта в головного тренера збірної України з хокею Вадима Шахрайчука.

Про це повідомило видання Суспільне Спорт, спираючись на власні джерела в державному органі.

Паспорт рф було виявлено в ході розслідування на запит одного з компетентних органів. Яких саме – у відомстві не зазначили.

В СБУ пояснили, що Міністерство молоді та спорту після отримання відповідної інформації звернулося до Державної прикордонної служби з пропозицією відмовити Шахрайчуку в перетині українського кордону.

Як вже повідомила ФХУ, Шахрайчук та його помічник Костянтин Сімчук написали заяви про складання повноважень тренерів національної збірної України. Причиною такого рішення стало бажання зосередитись на клубній роботі.

Шахрайчук на початку сезону очолив новачка чемпіонату України Київ Кепіталз, а Сімчук продовжує працювати в тренерському штабі Сокола та є директором ДЮСШ Сокіл.

  • У вересні Шахрайчука було відсторонено від роботи зі збірною на час внутрішнього дисциплінарного провадження проти тренера;
  • Наприкінці минулого місяця декілька вітчизняних ЗМІ оприлюднили інформацію про наявність дійсного російського паспорта у спеціаліста. У листі СБУ, який наводили медіа, ішлося, що Шахрайчук отримав російське громадянство у 2008 році. На той час українець продовжував кар'єру хокеїста саме в росії;
  • Впродовж кар'єри гравця Шахрайчук представляв у рф низку місцевих клубів, зокрема московські Спартак та Динамо.
    Працював Шахрайчук у росії й в статусі тренера: у 2017 році очолював Металург з міста Новокузнецьк у Континентальній хокейній лізі;
  • Вадим Шахрайчук очолив головну хокейну команду України у 2021 році;
  • Під керівництвом цього фахівця синьо-жовта дружина не зуміла виконати завдання підвищення у класі з Дивізіону 1B.