Збірна України з хокею отримала нового головного тренера: перед легендою поставили дві задачі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
932
0 голосів
Збірна України з хокею отримала нового головного тренера: перед легендою поставили дві задачі
Дмитро Христич. Фото: ХК Кременчук
Рада Федерації хокею України проголосувала за призначення головним тренером збірної Дмитра Христича, який був асистентом наставника національної команди з 2008 по 2012 рр., а також з 2021 по 2022 рр.

Новим головним тренером національної збірної України з хокею став чемпіон світу-1990 Дмитро Христич.

Як повідомляє пресслужба ФХУ, контракт з тренером та його штабом розрахований на рік. Головне завдання – вихід збірної України в дивізіон 1А. Інше завдання, яке не суперечить головному – омолодження складу.

Допомагати Христичу будуть наступні фахівці:

  • Олег Шафаренко – чинний наставник київського Сокола. Відповідатиме за тактичну і стратегічну підготовку команди до змагань, плануватиме та здійснюватиме тренувальний процес;
  • Нік Філан – канадський фахівець, який відповідатиме за аналітичну підготовку, вивчатиме можливості кандидатів у збірнута аналізуватиме гру суперників.

У квітні 2024 року синьо-жовті стартують в дивізіон 1В чемпіонату світу. Протистояти нашій команді будуть Естонія, Нідерланди, Китай, Іспанія, та Литва.

Христич є легендарною постаттю для вітчизняного хокею. На сьогодні він залишається найрезультативнішим українським хокеїстом в історії НХЛ (596 очок у регулярних чемпіонатах). В Америці виступав за такі команди:

  • Вашингтон Кепіталз (1990-1995 рр., 2000-2001 рр.);
  • Лос-Анджелес Кінгз (1995-1997 рр.);
  • Бостон Брюїнс (1997-1999 рр.);
  • Торонто Мейпл Ліфс (1999-2000 рр.);

Колишній наставник збірної Вадим Шахрайчук на початку жовтня подав у відставку після скандалу із виявленням в нього паспорту рф.