Без України: визначилися усі учасники Олімпіади-2026 з хокею серед чоловіків

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
84
1 голос
Без України: визначилися усі учасники Олімпіади-2026 з хокею серед чоловіків
Гравці збірної України. Фото: ФХУ
Напередодні визначились усі збірні-учасниці чоловічого хокейного турніру на зимових Олімпійських Іграх-2026. Останні три збірні здобули путівку до Мілану за підсумком вирішального раунду кваліфікації ОІ.

На зимовій Олімпіаді-2026 у змаганнях з хокею будуть присутні синьо жовті кольори, але не збірної України, на жаль, а Швеції.

У період з 29 серпня до 1 вересня у латвійській Ризі, словацькій Братиславі та данському Ольборзі відбулися вирішальні раунди кваліфікації на ОІ. В одному з них приймала участь і наша головна команда країни, але у компанії з Францією, Словенією та Латвією хлопці Дмитра Христича зайняли останнє місце у квартеті.

На Олімпіаду-2026 змогли пробитися команди Словаччини, Данії та кривдниці України Латвії. Збірна Італії автоматично стала учасницею змагань як господар Олімпіади-2026 у Мілані та Кортіні-д'Ампеццо.

Також на ОІ виступатимуть вісім найрейтинговіших команд у світовому заліку IIHF — Канада, Фінляндія, Чехія, Швейцарія, США, Швеція, Німеччина та росія.

Однак участь збірної країни-помилки на Олімпіаді-2026 залишається під питанням, оскільки країна не допускається до міжнародних змагань від 2022 року через повномасштабне вторгнення до України. 

Попри відсторонення збірна росії отримує очки у рейтингу IIHF за своїм посівом минулих років, тому зберігає місце серед топ-8 найрейтинговіших команд світу.

Олімпійські ігри-2026. Хокей (чоловіки)

  • Група А: Канада, Швеція, Швейцарія, Італія.
  • Група В: Фінляндія, Німеччина, Чехія, Данія.
  • Група С: США, Словаччина, Латвія, росія (під питанням).