«‎Величезна реклама російських злочинів»: Гашек розкритикував НХЛ через геноцид українців, згадавши Овечкіна

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
136
1 голос
«‎Величезна реклама російських злочинів»: Гашек розкритикував НХЛ через геноцид українців, згадавши Овечкіна
Домінік Гашек. Фото: Google
Легендарний чеський воротар Домінік Гашек висловився про російського хокеїста Олександра Овечкіна, заявивши, що прихильник путіна рекламує війну в НХЛ.

Домінік Гашек заявив, що кожна гра російського хокеїста Олександра Овечкіна в НХЛ є рекламою путінської агресії в Україні.

«Щоразу, коли Олександр Овечкін виходить на лід – це величезна реклама російської війни, величезна реклама російських злочинів, зокрема геноциду українських дітей. За це відповідає НХЛ. 

НХЛ є частиною демократичного світу. НХЛ ніколи не повинна випускати його на лід. Через НХЛ, яка встановлює такі правила, в Україні гине ще більше людей», – сказав Гашек в інтерв'ю Суспільне.Культура.

  • Гашек відомий виступами за низку клубів НХЛ та національні збірні Чехії та Чехословаччини, а у сезоні 2010/2011 виступав за московський Спартак у Континентальній хокейній лізі.
  • Легендарного воротаря вважають одним з найкращих в історії НХЛ, про що свідчать здобуті ним протягом 1995—2001 років шість трофеїв Везини, які присуджують найкращому воротареві сезону.
  • Домінік є єдиним голкіпером, який двічі визнавався найціннішим гравцем ліги за результатами регулярного сезону (Приз Гарта).