Троє українських хокеїстів поповнили італійський клуб: двоє з них виступають за збірну

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
588
0 голосів
Троє українських хокеїстів поповнили італійський клуб: двоє з них виступають за збірну
Богдан Ступак. Фото: ХК Сокіл
Три українських хокеїсти виступатимуть за італійський Фельтреґ’яччо із другого дивізіону. Мова про нападників Дмитра Німенка та Богдана Ступак, а також захисника Владислава Лисенка.

Одразу троє українських хокеїстів поповнили клуб другого італійського дивізіону Фельтреґ’яччо.

Як повідомляє пресслужба Федерації хокею України, за Фельтреґ’яччо тепер будуть виступати наступні хокеїсти:

Захисник:

  • Владислав Лисенко.

Нападники:

  • Дмитро Німенко;
  • Богдан Ступак.

Короткі відомості про гравців.

  • 28-річний Лисенко до повномасштабної війни виступав за Маріуполь. Попередній чемпіонат він відіграв за польський Сянок, з яким дійшов до плей-оф чемпіонату Польщі (44 матчі, один гол та дев’ять передач);
  • 35-річний Німенко в сезоні 2021/22 став чемпіоном і володарем Кубка України в складі київського Сокола. Попередній рік відіграв у складі французької команди Маґнус Бріасоні (32 матчі, шість асистів).
  • 24-річний Ступак у сезоні 2021/22 грав за Сокіл і БСФК. У кампанії 2022/23 виступав за клуб третього дивізіону Австрії Вієнер (п’ять матчів, шість голів та сім передач), а потім литовський Каунас, якому допоміг вийти у плей-оф Балтійської ліги (11 матчів, два голи та п’ять передач).

Цікаво, що не так давно Німенко та Ступак захищали честь нашої країни на міжнародному рівні.

Німенко навесні виступав за збірну України на ЧС (п’ять матчів, один гол та чотири передачі). Ступак минулої зими у складі студентської збірної України брав участь у Турне Канадою і виступав на Всесвітній універсіаді в Лейк-Плесиді (п’ять матчів, один гол та шість передач).

За Фельтреґ’яччо українське тріо може дебютувати на офіційному рівні 23 вересня, коли команда проведе перший матч регулярного чемпіонату проти Комо.