Збірна України зіграє з призером чемпіонату світу: відомі суперники нашої команди напередодні старту на ЧС

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1204
1 голос
Збірна України зіграє з призером чемпіонату світу: відомі суперники нашої команди напередодні старту на ЧС
Збірна України з хокею. Фото: ФХУ
Асистент тренера збірної України Дмитра Христича Олег Шафаренко назвав команди, з якими наші хокеїсти проведуть товариські поєдинки перед ЧС-2024.

Олег Шафаренко, помічник тренера збірної України з хокею Дмитра Христича, розповів, що наша національна команда перед початком основної серії ігор в рамках чемпіонату світу зіграє чотири товариські матчі. Одним з суперників наших хлопців стане бронзовий призер чемпіонату світу-2023 Латвія.

«8 квітня ми виїжджаємо, починається наш збір у Каунасі. Планується товариський матч зі збірною Латвії, це дуже потужна збірна, ми розуміємо. Але ми мусимо грати із сильними командами, якщо хочемо рости в класі. буде гарною перевіркою для самих гравців. Вони мають розуміти, як грають команди найвищого рівня».

Також фахівець сказав, що українці ще зіграють з литовцями та китайцями.

«Ще два спаринги будуть перед чемпіонатом світу – Литва та Китай. З'ясовуються остаточні дати, але збірна матиме чотири матчі дуже пристойного рівня. В цих іграх запропонуємо ті вимоги, до яких прагнемо, та подивимося, на що ми здатні, як команда», – сказав тренер у коментарі Суспільне Спорт.

Розклад матчів збірної України на ЧС-2024 з хокею

  • 27 квітня. 19:30. Естонія — Україна
  • 28 квітня. 19:30. Україна — Нідерланди
  • 30 квітня. 12:30. Україна — Китай
  • 1 травня. 12:30. Україна — Іспанія
  • 3 травня. 19:30. Литва — Україна

Нагадаємо, що у квітні-травні наші хокеїсти проведуть п'ять матчів дивізіону IВ. Підвищення в класі здобуде лише команда на першій сходинці турнірної таблиці.