«Щоб сильно не нив»: джерело розповіло, як Шахтар підняв зарплату Судакову через традиції Ахметова

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1257
1 голос
«Щоб сильно не нив»: джерело розповіло, як Шахтар підняв зарплату Судакову через традиції Ахметова
Георгій Судаков. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Футбольний журналіст-блогер Сергій Болотніков привідкрив лаштунки того, за яких умов керівництво донецького Шахтаря погодилось поліпшити фінансові умови в клубі півзахисника Георгія Судакова.

І словом, і гривнею (чи доларом/євро).

Блогер Сергій Болотніков розповів, як Шахтар простимулював свого провідного півзахисника Георгія Судакова, щоб той підписав з командою новий контракт та залишився у команді Маріно Пушича.

«Судакову підняли зарплату, щоб він сильно не нив, що його не відпускають, та щоб був трохи задоволений, що Шахтар бере час, щоб вибити за нього більшу суму». 

Розказав Болотніков і про цікаву багаторічну традицію донецького клуба.

«Другий момент. Виявляється, що в Шахтарі є такі традиції від Ахметова, – коли купуються дорогі футболісти з високими зарплатами (Кевін, Марлон Гомес), то іншим гравцям-лідерам команди теж піднімаються зарплати, щоб вони не відчували цієї різниці, не дивились криво на легіонерів та не псувалася атмосфера в команді», –  розповів Болотніков в ефірі КДК.

Нагадаємо, що під час зимового трансферного вікна донецький клуб відхилив пропозицію Наполі щодо Судакова у розмірі 40 млн євро.

За інформацією іншого блогера, колеги Болотнікова Михайла Співаковського, за новим контрактом Судаков отримуватиме в Шахтарі мінімум 1,5-2 млн доларів (чи євро) за рік.

А генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін в своєму офіційному Instagram натякнув на клаусулу, що прописана в новій угоді. Вона складає 150 мільйонів у європейській валюті.

  • У сезоні 2023/24 років Георгій Судаков провів за Шахтар 18 поєдинків у всіх офіційних турнірах: три голи, одна результативна передача.
  • Transfermarkt оцінює нинішню вартість 21-річного українця в 18 мільйонів євро. 
  • На зимову перерву Шахтар пішов маючи 31-е очко. «Гірники» займають четверту позицію в турнірній таблиці української Прем'єр-ліги. 
  • Базова дата проведення поєдинків 18-го туру УПЛ, першого після зимової перерви – 24 лютого.