Четвертий найдорожчий трансфер в історії клубу: Шахтар оголосив про перехід «наступника Мудрика»

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1001
0 голосів
Четвертий найдорожчий трансфер в історії клубу: Шахтар оголосив про перехід «наступника Мудрика»
Кевін із Маріно Пушичем. Фото: ФК Шахтар
Донецький Шахтар оголосив про підписання п’ятирічного контракту із бразильським лівим вінгером Кевіном. Він вже приєднався до «гірників» на зборі в Туреччині.

Шахтар підписав п’ятирічну угоду із 21-річним бразильським лівим вінгером Кевіном.

Як повідомляє пресслужба «гірників», футболіст, який вже приєднався до команди на навчально-тренувальних зборах у Туреччині, виступатиме під 37-м номером.

  • Зазначимо, що Кевін є вихованцем Деспортіво Бразіл, де дійшов до команди U-20;
  • У січні 2020 року вінгер перебрався до Палмейраса, де півтора року виступав за команду U-20 на правах оренди, а потім був викуплений за 125 тисяч євро;
  • З літа минулого року Кевін розпочав грати за першу команду Палмейраса (11 матчів, один гол) та навіть встиг стати чемпіоном Бразилії.
  • Портал Трансфермаркт оцінює цей перехід 12 мільйонів євро. Водночас журналіст Фабріціо Романо раніше повідомляв, що донеччани сплатять за таланта 15 мільйонів євро. Пізніше генеральний директор клубу Сергій Палкін назвав точну суму переходу: 12 млн+3 у вигляді бонусів.
  • З ціною в 15 млн Кевін став четвертим найдорожчим придбанням в історії Шахтаря на рівні із Дмитром Чигринським, Нері Кастільо, Фредом та Тете;
  • Цікаво, що фактично рік тому український гранд продав у Челсі свого основного лівого вінгера Михайла Мудрика за 70+30 мільйонів євро.